Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.01.2011.

16:04

B92 na prozivci OFK Beograda

Najstariji srpski superligaš OFK Beograd započeo je pripreme na prolećni deo polusezone. Godinu u koju smo ušli obeležiće i veliki jubilej "romantičara".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle prošlogodišnjeg trećeg mesta i utakmica sa Galatasarajom u kvalifikacijama za LIgu Evrope na Karaburmi se nadaju da će još jedna nova i mlada ekipa biti u stanju da se približi vrhu.

Srbija se razlikuje od drugih zemalja po tome, jer je odliv igrača enorman. Praktično, svakih 6 meseci pravite novu ekipu. I to je birtna razlika u odnosu na one za koje želimo da nam budu uzor, a to je fudbalska Evropa, gde su u ozbiljna organizovani timovi i gde se igra ozbiljan fudbal. Međutim, to su okolnosti u kojima bitišemo, i to ne možemo da promenimo. Naše je samo da se što bolje adaptiramo na to.” rekao je za B92 Dejan Đurđević, trener “romantičara”.

Tridesetak igrača treniralo je na Karaburmi, među njima nema pojačanja ali, kao i svake godine, ima onih koji će pokušati da se afirmišu u plavo-belom dresu.

U OFK Beogradu je tradicija da je svaki početak vezan za mlade, svaki početak je vera u bolje sutra. Mi imamo veru u sopstevnu školu i svaki početak je nešto što obećava bolje sutra za ovaj klub” kaže za B92 predsednik “romantičara” Momčilo Minić i dodaje da je materijalna situacija takva da onemogućava dugotrajnije planove:

Ne postoji ni zakonska, ni materijalna podloga koja može tu decu zadržati. Zakon ih ne tera da odu, ali ih uslovi koji ovde vladaju primoravaju na to. Siromaštvo koje navodi roditelje da tu decu odvode rano. Takođe, kao i u mnogim drugom oblastima, menadžeri su pronašli svoju ulogu i u fudbalu i jednostavno odvode tu decu kako ih odvode.

S druge strane trener Đurđević kaže da pritisak da se stigne do mesta koje vodi u Evropu, ne postoji:

“Nemamo opterećenje Evrope. I prošle godine smo iz jedne skromnosti, iz mira ušli u takmičenje, i zato smo i napravili nešto. Fokusriali smo se na rad, nismo postavljali nerealne ciljeve. realno, u odnosu na tu sezonu, mi smo dosta oslabljeni odlaskom kvalitetnih i ključnih igrača. Ali, to je priča koja je iza nas” kaže Đurđević za B92.

S obzirom na to da klub ove godine slavi 100 godina postojanja nameće se pitanje može li se sa mladima do rezultata vrednog tradicije.

Fudbaleri OFK Beograda sledećih sedam dana radiće u Kovilovu, posle toga odlaze u Antaliju na najbitnije deo priprema za proleće.

Opširnije intervjue sa predsednikom OFK Beograda Momčilom Minićem i trenerom Dejanom Đurđevićem, možete pročitati narednih dana u rubrici “intervju B92” na našim internet stranama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve