Mfela: "Partizan - pravi potez"

Fudbaler južnoafričke ekipe Mamelodi, Sandauns Katlego Mfela zatražio je od uprave tog kluba da ga pusti da pređe u beogradski Partizan.

Izvor: B92, Beta Afrika
Podeli

"Mislim da bi odlazak u Partizan bio prava stvar za mene, jer je beogradski klub poznat po tome što igrači odande idu dalje u najbolje evropske timove. Partizan bi bio odlična polazna tačka za mene, a ako budem davao golove primetiće me evropski velikani", rekao je Mfela za lokalne medije u Južnoj Africi.

Reprezentativac Južne Afrike je 2004. već pokušao da igra u Evropi, ali se nije najbolje snašao u francuskom Strazburu. Nakon toga usledio je povratak u Mamelodi.

"Zahvalan sam Sandaunsima zbog svega što su uradili za mene, ali osećam da je pravo vreme da se ponovo oprobam u Evropi. Postigao sam sve što sam mogao u Južnoj Africi i vreme je za korak dalje u karijeri. Zamolio bih upravu da me pusti da ostvarim svoj san", istakao je Mfela.

Uprava Mamelodia letos je već odbila tri ponude iz zapadne Evrope za Mfelu, koji je do sada za Južnu Afriku odigrao 37 utakmica i postigao 18 golova.