Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.01.2011.

10:19

Blater: “Primera je najbolja”

Predsednik FIFA Sep Blater izjavio je u razgovoru za CNN da smatra da je španska Primera najbolja liga na svetu.

Izvor: B92, CNN

Autor:B92, CNN

Default images

Švajcarac tvrdi da bi klubovi iz engleske Premijer lige mogli dosta da nauče od svojih kolega iz Španije.

Svoju tvrdnju Blater je obrazložio činjenicom da se među najboljih 11 igrača za 2010. godinu po izboru FIFA i FIFPro nalazi osam igrača koji igraju u Španiji, kao i da je Španija svetski prvak.

Među idealnih jedanaest, nalaze se šest igrača iz Barselone i dvojica iz madridskog Reala, dok su preostala trojica članovi prvaka Evrope, milanskog Intera.

Gledajući najboljih 11, to je svakako najjača liga na svetu”, rekao je Blater.

A kada pogledate startnu postavu nacionalnog tima Španije, koji je osvojio Svetsko Prvenstvo, svi igraju fudbal u Španiji. Španska liga takođe ima najveći broj lokalnih igrača”, rekao je predsednik FIFA.

Blater je rekao da je neprisustvo igrača iz Premijer lige u najboljem sastavu pokazalo da je nekada najjača liga ipak izgubila na kvalitetu.

Premijer liga je najbolje reklamiranal iga na svetu. To je dobra liga, sa dobrim igračima, ali kada uzmete u obzir da nijedan igrač nije uspeo da se nađe u najboljem sastavu, možda bi trebalo da razmisle da nešto promene”, rekao je Švajcarac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve