Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.01.2011.

22:12

“Princ” nesrećan u Rimu

Kapiten Rome Frančesko Toti (34), koji je celu karijeru proveo u rodnom gradu, prvi put je nagovesti da bi mogao da napusti “vučicu”.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

“Princ Rima” nezadovoljan je odnosom trenera Klaudija Ranijerija prema njemu, a sve je kulminiralo u nedelju kada je igrao samo u nadoknadi vremena u porazu od Sampdorije (2:1).

“Mislimo o sadašnjosti, videćemo šta će biti. Bio sam uznemiren što igram samo poslednja četiri minuta”, rekao je Toti posle razgovora sa Ranijerijem i predsednicom kluba Roselom Sensi.

Toti, koji je sa Italijom bio prvak sveta 2006. godine, nije prvotimac ove sezone, a do sada je uvek isticao da će u Romi završiti karijeru.

“Razgovarali smo o onome što se dogodilo i o budućnosti. Tužan sam kad dođem u Trigoriju (trening centar), a srećan kada odem sa treninga”.

Ceo “večni grad” podržava svog kapitena i čeka rasplet, a trener Ranijeri ističe da ne može be Totija.

“Toti je ključna figura u mojim planovima. Ne mogu nigde drugo da ga zamislim osim u Romi”.

Toti je poslednji put ušao kao zamena u sudijskom vremenu pre čak 15 godina, 23. decembra 1995. godine na meču sa Juventusom koji je Roma dobila 2:0.

Tada je trener Rimljana bio Karo Macone.

“Toto je bio 19-godišnjak, dete. Vodili smo i meč je bio rešen. Izmena je bio način da se okonča utakmica ali i nagrada za Frančeska. Međutim, izmena u tom meču bila je potpuno drugačija od one protiv Sampdorije. Kao navijač bio sam šokiran. Razumeo bih da je Roma vodila 2:1, s obzirom na njegovu sposobnos da čuva loptu. Međutim, ne mogu ni da krivim Ranijerija. I ja sam bio trener i mogu da ga razumem. Nije lako biti trener, često se nađeš u situaciji da doneseš težak i nepopularan izbor”, rekao je Macone.

Toti je do sada je za Romu odigrao 592 utakmice i postigao 249 golova. On je sa klubom osvojio jednu titulu prvaka Italije (2000/2001) i šest nacionalnih kupova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve