Nova vest
Fudbal

Subota, 08.01.2011.

18:53

Vermezoviću derbi Južne Afrike

Fudbaleri Kajzer Čifsa dobili su u velikom derbiju južnoafričke lige Mamlodi Sandaunse i prišli im na jedan bod.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol za ekipu koju vodi srpski trener Vladimir Vermezović postigao je Kajzer Motaung Džunior u 57. minutu igre kada je nadskočio odbranu Sandaunsa posle odlične akcije Tšabalale.

Prethodno su napadača navijači Čifsa izviždali ali je uzvratio na najbolji način, pobedom u jednom od najvećih derbija. Dueli Čifsa, Sandaunsa i Pajratsa su najveće utakmice u zemlji koja je bila domaćin Svetskog prvenstva 2010. godine.

Za ekipu Mamelodi Sandaunsa zbog žutih kartona nije igrao Katlego Mfela, igrač koji se nalazi na listi želja beogradskog Partizana.

Posle 13 kola šampionata Sandaunsi, najbolji tim Pretorije, imaju bod više od Vermezovićevih Čifsa ali je razlika pre dva kola iznosila velikih sedam bodova.

Na trećem mestu je 'večiti rival' Kajzer Čifsa, Orlando Pajrats, četvrta je ekipa Golden Erous, koju vodi nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde Zoran Filipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve