Nova vest
Fudbal

Subota, 08.01.2011.

14:49

"Bild": Sporna i utakmica LŠ?

Nemački “Bild” objavio senzacionalnu vest da se UEFA trenutno bavi istragom utakmice LŠ Šalke – Hapoel Tel Aviv, koju je nemački tim dobio 3:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema pisanju nemačkog tabloida, koji je u prošlosti često pozivajući se na svoje izvore “pogađao”, kladioničarska afera koja “trese” evropski i svetski fudbal je sve dublja...

Uefi navodno istražuje i utakmicu Lige šampiona Šalke - Hapoel Tel Aviv (3:1) koja je odigrana krajem 2010. godine.

Iako je meč, uz dva gola Raula bio nesporan, istraga UEFA, koja još uvek nije javno obelodanjena, pokrenuta je zbog izuzetno visokih uplata na azijskim kladionicama.

Na pobedu Šalkea uplaćeno je čak 12 miliona evra, a navodno u centru pažnje je Daglas Da Silva, 26-godišnji defanzivac, koji je predvodio, na toj utakmici očajnu odbranu Hapoela.

Izraelski list “Ha'aretz” navodi da su se nakon te utakmice “vukli repovi” u klubu zbog očajne igre obrane, dok je u drugom meču ovih protivnika , izraelska odbrana odigrala gotovo bez greške.

Ipak, izraelski mediji navode da je zavladao šok u klubu kada su saznali da se Uefa bavi njihovom utakmicom.

Branilac Ante Šapine, centralne figure u kladioničarskom skandalu, na bohumskom procesu Stefan Koen izjavio je da nije iznenađen sumnjama u tu utakmicu, dok je trener Šalkea Feliks Magat istakao da prvi put čuje takve priče, i da mu nije jasno, šta je čudno u tome da jedna ekipa igra lošije u gostima, nego kod kuće...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve