Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.01.2011.

10:27

Marko Blažić tužio Crvenu zvezdu

Vezni igrač Crvene zvezde Marko Blažić podneo je tužbu protiv beogradskog kluba zbog šestomesečnih dugovanja “crveno-belih”.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Blažić je zajedno sa Nikolom Vasiljevićem i Nemanjom Cvetkovićem prethodnih pola godine trenirao sa pomoćnim trenerom Spasićem.

“Sve sam uradio u dogovoru sa menadžerskom agencijom i advokatom, jednostavno nisam imao drugo rešenje”, izjavio je Blažić.

“Boli činjenica da sam sklonjen iz prvog tima, što sam prihvatio kao profesionalac, međutim, podatak da mi šest meseci nije isplaćeno ništa što mi sleduje po ugovoru primoralo me je da zatražim raskid ugovora na štetu kluba”, rekao je Blažić za “Sport”.

Blažić je bio standardni prvotimac Zvezde dok je trener kluba bio Vladimir Petrović Pižon, a njegovim odlaskom prvo završio na klupi kod Dostanića, a potom i potpuno udaljen iz tima.

“Tadašnji trener Dostanić mi je rekao da me ne vidi na poziciji levog veznog. Najavio mi je tom prilikom da bi bilo bolje da potražim novi klub, ali i da ću biti uz ekipu ako ostanem”.

Međutim, Blažić je sa pomenutom dvojićom saigrača i Mijovića koji je kasnije otišao na pozajmicu, odvojen od takmičarskog pogona.

“Bilo je, najblaže rečeno, neprijatno raditi u atmosferi koja nije ni podsećala na radnu. Nismo ni znali kad su treninzi, radili smo tri puta nedeljno kad bi se našlo vremena za nas. Pri tom moram da pohvalim trenere Spasića i Radmanovića, koji su nam olakšavali tešku situaciju”.

U proteklih šest meseci Blažić nije tražio objašnjenje od klupskih čelnika, jer mu je, kako kaže, sve bilo jasno.

“Niko me nije pozvao, nisam imao nikakav kontakt sa predsednikom, ni sa trenerom, ni sa sportskim direktorom. Zvezda je moj klub, proveo sam ovde tri godine, želeo sam sve najbolje, tako i radio, ali nije vredelo”.

Pokušaji da promeni situaciju su propadali kad god bi se pojavila neka opcija za odlazak.

“Kad je već bilo jasno da ne računaju na mene, mogli su da me puste makar na pozajmicu. Pred kraj prelaznog roka pojavila se opcija sa prelaskom u Čukarički, koja je u poslednji čas stopirana. Bilo je i proče oko odlaska u OFK Beograd, ali Zvezdi nije odgovaralo obeštećenje. Tako sam dogurao do situacije iz koje izlaz praktično više ne postoji, jer je jasno da sa mnom niko u klubu ne želi da razgovara kako bi se rešio problem”, zaključio je razočarani Blažić.

Svaka priča o dogovoru dve strane završena je poslednjeg dana 2010. godine kada je Blažić u dogovoru sa menadžerskom agencijom koja ga zastupa odlučio da zatraži raskid ugovora na štetu Zvezde.

“Tražili su od mene da se ugovor raskine na moju štetu. Prihvatio sam čak da klubu oprostim poslednju godinu ugovora, ali da mi se isplate dotadašnja dugovanja, što im nije odgovaralo”, reko je Blažić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve