Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.01.2011.

12:40

Vidić: "Moramo da igramo bolje"

Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić iznenađen je lošim rezultatima Čelsija, ali i nekonstantnom igrom svog tima, posebno u gostima.

Izvor: B92, Guardian.co.uk

Autor:B92, Guardian.co.uk

Default images

Vidić je, takođe, istakao da upravo zato Junajted nije uspeo da ostvari veću prednost na čelu tabele Premijer lige.

"Moramo da igramo bolje. Verujem da možemo da osvojimo titulu, i sigurno smo pokazali da možemo da budemo solidni, ali je ova sezona veoma čudna", rekao je Vidić.

"Ne bih verovao da mi je neko pre pet nedelja rekao da Čelsi neće pobediti na pet ili šest mečeva. Svi su mislili da je Čelsi najjači tim i da će osvojiti titulu, ali odjednom su prestali da pobeđuju. To pokazuju koliko je jaka i konkurentna Premijer liga“, istakao je Vidić.

Junajted je jedini neporaženi tim u ligi, ali je na devet gostovanja ostvario samo dva trijumfa.

"Pogledajte koliko smo bodova mi izgubili ove sezone. Da sam znao da ćemo izgubiti ovoliki broj bodova rekao bih da nećemo osvojiti titulu, ali smo prvi, još uvek nismo poraženi, a da smo pobedili na polovini utakmica na gostovanjima koje smo odigrali nerešeno do sada bismo bili nezaustavljivi“.

Junajted na vrhu tabele ima isti broj bodova kao Mančester Siti, ali i dve utakmice manje od gradskog rivala. Uz to, tim srpskog reprezentativca ima utakmicu manje i šest bodova više od aktuelnog šampiona Čelsija, ali Vidić ističe da mu se ne sviđa to što je Junajted ostvario samo dve pobede na devet gostovanja ove sezone.

"Naš skor sa gostovanja nije nešto na šta smo ponosni, ali moramo da nastavimo dalje i nadamo se da ćemo ga promeniti. Teško je to objasniti, definitivno na nekim utakmicama nismo odigrali dobro, ali smo izvukli dobar rezultat za nas, a oper bilo je mečeva na kojima smo bili dobri, a rezultat nije došao. I zbog toga smo veoma nekonstantni“, naglasio je Vidić.

Mančester junajted u 22. kolu u utorak na "Old Trafordu" dočekuje Stouk siti protiv kojeg će tražiti desetu pobedu na svom terenu o 11. meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve