Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.01.2011.

14:45

FKCZ: Usvojeni pravilnici

Upravni odbor FK Crvena zvezda usvojio je na sednici koja je održana 31. decembra četiri pravilnika.

Izvor: B92, www.crvenazvezdafk.com

Autor:B92, www.crvenazvezdafk.com

Default images

Pravilnicima se bliže uređuje status člana Kluba, prava i obaveze članova, disciplinska odgovornost člana kao i postupak izbora u Crvenoj zvezdi.

Na sednici Upravnog odbora usvojeni su Pravilnik o članstvu FK Crvena zvezda, Pravilnik o disciplinskoj odgovornosti člana FK Crvena zvezda, Pravilnik o izborima u FK Crvena zvezda i Pravilnik sekcije veterana FK Crvena zvezda.

Usvajanjem ovih pravilnika zaokružen je proces organizacionih promena u Klubu koje su počele usvajanjem novog Statuta na Skupštini koja je održana 22. oktobra.

Usvojeni pravilnici stupili su na snagu 1. januara 2011. godine, a od ponedeljka su objavljeni na zvaničnoj internet prezentaciji Crvene zvezde. Na ovaj način će svi članovi Kluba i javnost moći da budu upoznati sa novim procedurama u Klubu.

Usvojenim pravilnicima precizirana su sva prava i obaveze člana FK Crvena zvezda, ali i način izbora Predsednika kluba kao i Skupštine. Prema Statutu kao i pravilnicima predsednik Kluba se bira na opštim izborima svih članova Kluba koji plaćaju godišnju članarinu dok se Skupština od 150 članova bira tako što svi članovi glasaju po regionima koji predstavljaju izborne jedinice. Svaka izborna jedinica daje onoliko članova skupštine koliko je procentualno zastupljena u ukupnom broju članova. Izborne jedinice su: Beograd, Vojvodina, istočna Srbija, zapadna Srbija, južna Srbija, Kosovo i Metohija, Crna Gora, Republika Srpska i dijaspora. Glasanje za predsednika Kluba i članove Skupštine će trajati dva dana a članovi Kluba će moći da glasaju lično na biračkim mestima na stadionu FK Crvena zvezda kao i izbornim jedinicama kao i elektronskim putem preko email-a i poštom.

Upravni odbor FK Crvena zvezda upoznat je sa procesom usaglašavanja svih struktura i nadležnih komisija Kluba koji se vodi u vezi sa usvajanjem još dva pravilnika:

Pravilnik o odnosu između Kluba i navijača FK Crvena zvezda
Pravilnik o uređenju zvaničnih klubova navijača FK Crvena zvezda

Usvajanjem ova dva pravilnika klub će postati prvi sa ovih prostora koji će zvanično urediti odnos sa svojim navijačima. Pored toga, biće utvrđene procedure za osnivanje zvaničnih klubova navijača kako u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Republici Srpskoj i Sloveniji tako i širom sveta. Na ovaj način želimo da odgovorimo na brojne zahteve koje svakodnevno dobijamo za osnivanje zvaničnih klubova navijača. Regulisanjem procedure osnivanja zvaničnih klubova navijača omogućićemo našim pristalicama da se organizuju, ali će svi zvanični klubovi biti organizovani na isti način, po istoj proceduri i radiće pod nadzorom Kluba. Prilikom izrade ovih pravilnika koristili smo iskustva mnogih poznatih evropskih klubova kao i preporuke UEFA i FIFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve