Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.12.2010.

09:53

Manje obeštećenje za Pavla Ninkova

Crvena zvezda smanjila obeštećenje za NInkova, kome ističe ugovor tokom zime 2011.godine.Ako Ninkov napusti klub, zamena Todorovski?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dugo je Crvena zvezda tražila tri miliona evra za Pavla Ninkova, ali prema poslednjim saznanjima, čelnici kluba su spremni da reprezentativnog desnog beka puste ove zime za 500.000 manje, prenosi "Žurnal".

Kapitenu, uostalom, ugovor ističe sledeće zime, a kako verovatno nema nameru da ga produži, na Marakani su prinuđeni da ga puste u januaru, jer bi u suprotnom morali da se odreknu obeštećenja. Ninkov na osnovu propisa, naime, može na leto da se dogovori i da potpiše ugovor sa nekim od klubova, a da šest meseci kasnije ode iz Zvezde kao slobodan igrač.

Iako je iskusni desni bek u planovima trenera Roberta Prosinečkog, ekonomski faktor je za crveno-bele veoma bitan, jer bez obzira na pomoć od „Gaspromnjefta“, budžet se u dobroj meri zasniva na prodaji igrača.

U slučaju odlaska Ninkova, trener Prosinečki bi imao na raspolaganju samo Nikolu Mikića, pa bi morala da se pronađe zamena. Kao potencijalno rešenje figurira Aleksandar Todorovski (27), prvotimac Rada, o čemu su nedavno pisali i makedonski mediji.

Dolazak reprezentativca Makedonije, međutim, dovodi se u pitanje zbog duga Zvezda prema Građevinarima. Novac od prodaje Ninkova, ipak, mogao bi da bude iskorišćen u tu svrhu, što bi otvorilo put za dolazak Todorovskog na Marakanu, piše "Žurnal".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve