Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.12.2010.

15:53

Besni Mamić pretio novinaru (video)

Po završetku redovne skupštine NK Dinama, Zdravko Mamić održao je konferenciju za novinare koja je protela u znaku incidenta.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kao po običaju, Dinamov izvršni potpredsednik Zavko Mamić je samo 15ak minuta po početku izlaganja pobesneo.

Od navijača koji žestoko protestuju zatražio je da svoj bes usmere prema gradskim strukturama, a eksplodirao je na pitanje novinara Boruta Šipsa o posredovanju njegovog sina u transferima igrača.

'Ne diraj u mene i moju porodicu. Jesi li me čuo?! Neotesani i neobrazovani balavče, koji se ne znaš ni oprati. Najobičniji si provokator i ja te proklinjem na Božić 2010, a takvi ne prolaze dobro. Đubre pokvareno. Jednom kad odem iz kluba, prebit ću te k'o mačku', glasio je odgovor Dinamogov funkcionera.



Skupština Dinama je zasedala povodom predložene promene imena, četvrte u poslednjih 20 godina po kojoj bi se klub od aprila 2011. godine zvao Građanski nogometni klub Dinamo. Prethodno je bio HAŠK Građanski, pa Kroacija, pa aktuelni NK Dinamo.

Dugogodišnji sportski komentator Hrvatske televizije Ivica Blažičko rekao je da nije zagovornik nove promena imena.

Mislim da je najvažnije u celoj toj priči spomenuti da je Dinamo oduvek bio hrvatski klub i da nisu dolazili navijači samo iz građanskih redova. Bilo je tu purgera, ali bilo je tu ljudi i iz Slavonije te iz svih dela Hrvatske i izvan nje, iz Hercegovine“.

Zagrebačka policija pokrenula je prekršajni postupak protiv Mamića zbog pretnji novinaru T-portala, potvrdio je hrvatski ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko.

Reč je o prekšajnoj prijavi zbog kršenja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem. I novinar Borut Šips najavio je da će pokrenuti sudski postupak zbog uvrede i klevete protiv Mamića koji mu je, uz niz uvreda i psovki, pretio da će ga "prebiti kao mačku".

U hrvatskoj javnosti Mamić je poznat po čestim pretećim i vulgarnim ispadima prema novinarima.

Njegov istup oštro je osudilo Hrvatsko novinarsko društvo (HND) koje je od policije i državnog tužilaštva tražilo da kazni izvršnog potpredsednika Dinama.

"HND podseća da je ovo samo poslednji u dugačkom nizu prostačkih ekscesa Dinamovog funkcionera, od kojih apsolutno nijedan dosad ni na
koji način nije bio sankcionisan, kao i da su meta njegovih napada po pravilu kolege novinari koji nastoje korektno da rade svoj posao"
, saopštilo je novinarsko udruženje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve