Lukić: „Puna podrška Prosinečkom“

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić, izjavio da svi u klubu imaju veliko poverenje u novog trenera i nekadašnju zvezdu ekipe, Roberta Prosinečkog.

Izvor: B92, Beta, Tanjug Srbija
Podeli

Crvena zvezda je prvi tim u kojem će Prosinečki samostalno raditi kao trener.

"Prosinečki je izabran jednoglasno i uživa potpuno poverenje svih struktura kluba. Od postignutih rezultata zavisiće da li će ekipu voditi do kraja dvoipogodišnjeg ugovora", rekao je Lukić.

Prisutne novinare je interesovao i stav Lukića po pitanju osnivanja regionalne lige po ugledu na NLB ligu.

"Da bi se igrala Jadranska liga, mnogo stvari bi moralo da se poklopi: bezbednosne, finansijske, političke. Ne treba da trčimo pred rudu. Crvena zvezda sama ne bi mnogo doprinela hrvatskom fudbalu, kao što ni Dinamo, ni Hajduk, ne bi mnogo pomogli srpskom fudbalu koji bi trpeo da Zvezda ne igra u Kruševcu, Jagodini ili Nišu", rekao je Lukić

Lukić se, posle ideje o osnivanju lige pravoslavnih zemalja, založio za osnivanje lige „južnog toka“.

"Mi smo za neku širu ligu, iako su nas često pogrešno razumeli. Mi smo za neku ligu južnog toka, u kojoj bi učestvovali timovi iz Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Ukrajine, Rusije, Grčke i Rumunije. Samo takva liga bi imala perspektivu, kada bi u njoj igrali Olimpijakos, Panatinaikos, Fenerbahče i Steaua", dodao je on.

Lukić je rekao da ne treba osnivati ligu zbog nostalgije.

"Ne treba nam liga samo radi nostalgije, a utopijski je verovati u ligu bez finansijske podrške", dodao je on.

Fudbal

Šampion Aperture u nedelju

Odluka o novom šampionu Argentine pašće u nedelju pred ponoć kada Estudiantes i Velez Sarsfild budu završili svoje utakmice poslednjeg, 19. kola Aperture.

Fudbal četvrtak 9.12. 10:48 Komentara: 3
strana 1 od 2 idi na stranu