Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.12.2010.

19:44

Častan poraz Partizana za kraj

Fudbaleri Partizana izgubili su u Londonu od Arsenala sa 3:1, u poslednjem kolu H grupe u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za domaćina postigli su Van Persi u prvom, odnosno Nasri i Volkot u drugom poluvremenu, dok je jedini strelac za Partizan bio Brazilac Kleo.

Srpski šampion je tako takmičenje završio bez osvojenog boda, dok je Arsenal pobedom obezbedio plasman u osminu finala. Partizan je odigrao iznad očekivanja duel na 'Emiratima', pre svega u prvih 45 minuta, ali je i takvo izdanje bilo dovoljno samo za častan poraz.

Duel na 'Emiratima' počeo je kao što se i očekivalo. Partizan je odmah na početku bio prinuđen da se povuče na svoju polovinu, ali je odlično odrađivao defanzivne zadatke, pa Arsenal nije stvorio nijednu priliku u prvih 15 minuta.

Na drugoj strani, 'crno-beli' su u dva navrata pokušali da brzim kontra napadom preko Moreire i Klea ugroze gol Fabijanskog, ali bez uspeha.

Ekipa Aleksandra Stanojevića odigrala je prvih pola sata iznad očekivanja, ali je Arsenal praktično bez igre došao do prednosti.

Akcija je išla po desnoj strani, Van Persi je prihvatio loptu u kaznenom prostoru, pokušao je da se izmakne na šut, ali ga je Marko Jovanović oborio i sudija je pokazao na penal. Odgovornost je preuzeo Van Persi, Stojković ga je pročitao, ali je udarac bio isuviše dobar.

Ni posle vođstva Arsenala na terenu se nije promenilo ništa značajnije. Domaći tim imao je inicijativu (62% loptu u posedu), ali je odbrana Partizana delovala kompaktno i nakon 45 minuta ostalo je 1:0.

U samo osam minuta drugog poluvremena viđeno je više nego u kompletnom prvom. Arsenal je prvo napravio dve dobre prilike preko Šamaka i Nasrija, a onda je Partizan pravo niotkuda izjednačio.

Kleo je prihvatio loptu na oko 20 metara od gola, Moreira je odvukao jednog čuvara i tako Brazilcu oslobodio prostor za šut, a lopta je nakon pokušaja Klea zakačila Skilaćija, prevarila Fabijanskog i Partizan je izjednačio.

Nakon postignutog gola 'crno-beli' su imali još nekoliko dobrih napada, ali je bilo jasno da će Partizan morati mnogo više od toga kako bi izbegao poraz na 'Emiratima'.

U 69. minutu Venger je umesto veoma slabog Aršavina na teren poslao omalenog Volkota, i upravo je on postigao vodeći gol, četiri minuta kasnije. Sanja je centrirao, Jovanović je pokušao da interveniše, ali je lopta stigla do Volkota koji je pogodio dalji ugao Partizabovog gola za 2:1.

Četiri minuta kasnije, 'tobdžije' su postigle i treći gol. Bila je to akcija u Arsenalovom stilu – kratkim pasovima kroz sredinu. Loptu je na kraju prihvatio Nasri koji je sa ivice kaznenog prostora pogodio Stojkovićev levi ugao.

Do kraja meča Partizan je uspeo da sačuva svoju mrežu, a u 82. minutu 'crno-beli' su organizovali odličan kontra napad. Lazevski je dobio pas u prostor, Sanja ga je oborio i zbog toga je dobio crveni karton.

Partizan: Stojković, Jovanović, Savić, Krstajić, Lazevski, Medo, Petrović, Moreira, Ilić, Babović, Kleo.
Arsenal: Fabijanski, Sanja, Kocijelni, Skilaći, Gibs, Nasri, Song, Denilson, Aršavin, Van Persi, Šamak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

257 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve