Blater: "Englezi loši gubitnici"

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) nije korumpirana, a Englezi su veoma loši gubitnici, rekao je predsednik FIFA Sep Blater.

Izvor: B92, Beta Engleska
Podeli

"Da budem iskren, veoma sam iznenađen reakcijom Engleske nakon poraza u trci za organizaciju Svetskog kupa. Pa upravo je Engleska bila postojbina fer pleja".

Vršilac dužnosti predsednika Fudbalske asocijacije Engleske Rodžer Burden odustao je od kandidature za tu funkciju, uz obrazloženje da više nema poverenja u FIFA, sa kojom bi morao da sarađuje.

"Neki ljudi sada pokazuju da su loši gubitnici. Ne možete kada se sve završi istupiti i reći da vam je neko obećao glasove. Rezultat glasanja je potpuno jasan", rekao je Blater.

Burden je izjavio da su britanski premijer Dejvid Kameron i prestolonaslednik princ Vilijam imali obećanja nekih članova Izvršnog komiteta FIFA da će glasati za Englesku.

"U svim tim reakcijama ima i malo zapadnjačke hrišćanske arogancije, koja kao da ne može da se pomiri sa činjenicom da i neki drugi imaju pravo da dobiju šansu", rekao je Blater.

Predsednik FIFA je odbacio i tvrdnje britanskih medija da u organizaciji koju vodi caruje korupcija.

"U FIFA ne postoji sistemska korupcija. To je potpuna besmislica. Finansijski smo potpuno čisti. To, naravno, ne znači da možemo da se ponašamo kao da se ništa nije desilo i jasno je da ćemo morati neke stvari da isteramo na čistac", rekao je Blater.

On je dodao da sigurno neće kao predsednik FIFA otvoriti Svetski kup u Kataru.

"Jasno je da tada neću biti predsednik. Uz božiju pomoć, doći ću na otvaranje sa štakama ili u invalidskim kolicima".

strana 1 od 2 idi na stranu