Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.12.2010.

11:44

MP: "Štrajkače doživotno izbaciti"

Predsednik UEFA Mišel Platini kaže da bi francuske reprezentativce koji su učestvovali u štrajku na SPu JAR trebalo doživotno suspendovati iz nacionalnog tima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Platini je igrače koji su bojkotovali treninge na Mundijalu u Južnoj Africi, nakon što je napadač Nikola Anelka izbačen iz ekipe zbog sukoba sa selektorom Remonom Domenekom na utakmici protiv Meksika (0:2), nazvao "potpuno beskorisnim" i "idiotima".

Fudbalski savez Francuske (FFF) kaznio je Anelku sa 18 utakmica zabrane igranja za nacionalni tim.

"To je patetično. Oni (fudbaleri) su idioti. Ne smete da se igrate sa ugledom reprezentacije Francuske. Ja bih bio mnogo strožiji prema njima, nametnuo bih im doživotne suspenzije", rekao je Platini
francuskim medijima.

Francuski savez suspendovao je i bivšeg kapitena Patrisa Evru na pet utakmica, Franka Riberija na tri, a Žeremija Tulalana na jednu utakmicu.

Takmičenje na Svetskom prvenstvu u Južnoj Afrci Francuska je završila u prvoj fazi, bez pobede, sa samo jednim bodom. FFF je posle turnira otpustio selektora Domeneka, a Platini smatra da nijedan trener ne bi postigao bolji rezultat sa tom ekipom.

"Čak ni (Žoze) Morinjo ne bi postigao bolje rezultate od Domeneka. Mi nemamo dobar tim, nemamo sjajnu generaciju fudbalera", rekao je on.

Anelka je prošle nedelje rekao da nikada nije želeo da peva himnu. Predsednik UEFA rekao je da ni on nije pevao Marseljezu dok je bio
igrač.

"Nikada nisam pevao Marseljezu, ali sam ipak voleo Francusku. To je ratnička himna koja nema nikakve veze sa fudbalom", rekao je Platini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve