Nova vest
Fudbal

Subota, 04.12.2010.

23:49

Ko će biti najbolji igrač Afrike?

Didije Drogba, Semjuel Eto, Asamoa Gijan, Salomon Kalu i Sejdu Keita uvršteni su na skraćeni spisak kandidata za najboljeg fudbalera Afrike ove godine.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Afrička fudbalska konfederacije saopštila je da će 11. decembra spisak skratiti na tri imena, a da će dobitnika nagrade proglasiti 20. decembra.

Drogba, napadač Obale Slonovače i Čelsija koji je već dva puta dobijao prestižno priznanje, ove godine je osvojio titulu prvaka Engleske.

Kamerunac Samjuel Eto pomogao je Interu da se okiti trofejima italijanske Serije A i UEFA Lige šampiona. Gijan je sa Ganom igrao četvrtfinale Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, a u finišu letnjeg prelaznog roka je transferom od 13 miliona funti postao najskuplje pojačanje u istoriji Sanderlenda.

Kalu, Drogbin saigrač i u reprezentaciji Obale Slonovače i u Čelsiju, kao i Keita, fudbaler Barselona iz Malija, smatraju se autsajderima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve