Nova vest
Fudbal

Subota, 04.12.2010.

20:01

Vojvodina izborila 2:2 na Marakani

U derbi meču 15. kola Jelen Superlige Srbije, Crvena zvezda i Vojvodina odigrali su bez pobednika, 2:2 (0:0) na "Marakani".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Posle neinteresantnog prvog poluvremena, usledio je fenomenalan nastavak. Zvezda je povela sa 2:0 u 62. minutu, ali su gosti uspeli da se vrate i deset minuta pre kraja izjednače na 2:2.

Kaluđerović (51') je doneo Zvezdi prednosti, a duplirao ju je Reljić (62'), posle loših intervencija odbrane gostiju. Novosađani su ipak uspeli da izbore bod golovima Antvija (73') i Oumarua (80').

Derbi kola nije ponudio previše uzbuđenja u prvom poluvremenu. Zvezda je stvorila dve šanse ispred gola Željka Brkića. Kaluđerović je u 20. minutu sam istrčao ispred golmana Vojvodine, ali je reprezentativni čuvar mreže uspeo da zaustavi rivala. U završnici prvog dela Dejan Milovanović je bio u šansi u kaznenom prostoru, ali je i njegov šut zaustavio Brkić.

Novosađani su takođe dva puta ozbiljnije ugrozili rivala. Prvo je Abubakar Oumaru posle solo akcije zaposlio Sašu Stamenkovića u 36. minutu, a tri minute pre poluvremena Nikola Lazetić je dobro šutirao, ali je golman “crveno-belih” lako zaustavio šut bivšeg saigrača.

Zvezda je do prednosti došla u šestom minutu drugog poluvremena. Danijel Mojsov je na levoj strani pokušao da ispuca loptu u polje, ali je pogodio Koromana, ona se odbila do Aleksandra Jevtića koji je uutrčao u kazneni prostor i na drugoj strani proigrao usamljenog Kaluđerovića kojem nije bilo teško da loptu ubaci u nebranjenu mrežu.

Ovaj gol kao da je probudio igrače oba tim i potpuno otvorio utakmicu. Samo deset minuta trebalo je Zvezdi da duplira prednosti. Strelac je bio mladi Stevan Reljić, a golu je ponovo prethodila greška gostujuće odbrane. Defanzivci Vojvodine su se loše postavili kod prekida sa desne strane, Reljić je ostao sam i lako savladao Brkića.

Međutim, Vojvodina se brzo vratila u meč. Oumaru je u 73. minutu dobio duel sa Nikolom Mikićem, izašao sam ispred Stemenkovića koji je uspeo da odbrani nemoguće ali se lopta odbila do Jao Antvija koji je smanjio na 2:1.

Sada je nervoza obuzela domaće fudbalere, novosađani su preuzeli kontrolu i samo sedam minuta kasnije neočekivano lako izjednačili i na kraju osvojili bitan bod. Prvo je Oumaru pogodio stativu, i posle interevenicije odbrane Zvezde izborio korner. Posle udarca iz ugla Kamerunac je dobio novu šansu da glavom savlada Stamenkovića i iskoristio je.

Ovim remijem Partizan je uvećao prednost na prvom mestu sa pet bodova više od Crvene zvezde koja i dalje ima tri boda prednosti ispred Vojvodine.

Crvena zvezda: Stamenković, Adi, Mikić, Ninkov, Reljić, Isah, Kadu, Milovanović, Koroman, Jevtić, Kaluđerović.

Vojvodina: Brkić, Medojević, Smiljanić, Mojsov, Ilić, Lazetić, Mitošević, Abubakar, Merebašvili, Vulićević, Karan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve