Nova vest
Fudbal

Subota, 04.12.2010.

14:35

Napadnute prostorije Crvene zvezde

Grupa od oko 150 do 200 navijača Partizana napala je oko 14 sati zaposlene u fudbalskom klubu Crvena zvezda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako B92 saznaje, huligani su razbili stakla u službenim prostorijama a pri tome su napali i nekoliko žena koje tamo rade.

Komesar za bezbednost Crvene zvezde Ivan Petrić rekao je agenciji Beta da su huligani sa obeležjima Partizana na stadion Zvezde došli naoružani motkama, lancima, kamenjem, pa i sekirama, skandirajući "ubij cigana".

"Policije u tom trenutku nije bilo mnogo, pa je situacija pretila da eskalira. Pripadnici policije, ipak, brzo su se okupili i munjevotiom reakcijom sprečili najgore i rasterali huligane", kazao je Petrić.

Upad huligana na stadion prethodno je zaustavilo klupsko obezbeđenje Zvezde kojima su se pridružili i članovi uprave na čelu sa predsednikom Vladanom Lukićem i generalnim sekretarom Andrijom Kleutom.

"Oni su izašli da brane stadion. Lukić je dobio i nekoliko kamenica u telo, ali nema ozbiljnije povređenih, jer je policija brzo stigla. Pretrpeli smo samo materijalnu štetu", istakao je Petrić.

Lukićev savetnik Miodrag Antonijević i Petrić već su razgovarali i sa direktorom policije Miloradom Veljovićem.



Crvena zvezda izdala je saopštenje u kojem zahteva odgovornost Zajednice, dok je Partizan osudio taj incident.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve