Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.11.2010.

16:00

Španci šokirani nakon debakla

Javnost u Španiji šokirana je nakon debakla u prijateljskom meču sa Portugalom u kome je "crvena furija" pretrpela najteži poraz u poslednjih 47 godina - 0:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor Visente del Boske, koji je pre samo četiri meseca predvodio ekipu do prve titule svetskog prvaka, morao je da prizna da njegova ekipa u sinoćnjem duelu "nije mogla da igra gore".

Mediji su se u svojim izdanjima saglasili sa tom ocenom.

"Strašan šamar u lice" bio je naslov u dnevniku "Marka" posle duela sa Portugalom u kome su Španci izgubili sa četiri gola razlike prvi put posle 1963. godine i poraza od Škotske od 2:6.

"Potrošen španski prestiž" ocenio je Pais, dok je Razon bio najkraći: "Šampion ismejan".

Španija je posle osvajanja Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, na kome je eliminisala i Portugal, ostvarila tri pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine

Nije, medjutim, pobedila na tri prijateljska susreta od završetka Mundijala. U avgustu je igrala nerešeno sa Meksikom, a dva puta je i poražena, prvo od Argentine u septembru sa 1:4, sada i od Portugala.

"Zabrinjavajuće je to što nam se desilo u Argentini, a sada ponovilo. Igrali smo loše. Nedostajalo nam je ritma. Zaista bledo izdanje", ocenio je napadač Fernando Ljorente podsećajući na sporu igru Španije, posebno u drugom poluvremenu.

Dnevnik Mundo zato je naveo da je izgledalo kao da je Španija na Stadion svetlosti u Lisabonu došla samo da bi odradila svoju ulogu u zajedničkoj kandidaturi dve zemlje za domaćina Mundijala 2018. godine.

"Nismo pravilno motivisali igrače. Moramo da i u prijateljskim utakmicama igramo sa jačim tempom", kazao je Del Boske.

Španija je rezultatom 0:4 prethodni put izgubila davne 1942. godine kada ju je porazila Italija. Pre avgustovskog duela u Meksiku, izgubila je samo dva meča od poslednjih 55. Taj niz počeo je još februara 2007. godine.

Golman Iker Kasiljas, koji je za "crvenu furiju" branio na 116 utakmica, prvi put je primio četiri gola.

"Naši rivali su sada motivisani da daju sve od sebe protiv svetskih šampiona, ali to ne sme da nam služi kao izgovor. Ne smemo da živimo na staroj slavi", istakao je Del Boske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve