Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.11.2010.

19:53

EP2012: Ubedljivi Finci i Hrvati

Fudbaleri Finske i Hrvatske zabeležili su trijumfe u jedinim utakmicama koje su u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine odigrane u sredu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Finci su u grupi E pobedili San Marino rezultatom 8:0, dok su Hrvati slavili na „Maksimiru“ protiv Malte sa 3:0.

Selekcija Finske je u Helsinkiju na poluvremenu vodila sa samo 1:0 golom Mike Vajrirena u 39. minutu, a u drugom delu igre su se domaćini raspucali.

Kasper Hamaialinen je zatresao mrežu San Marina u 49. i 67. minutu, Mikael Forsel je bio najefikasniji na meču sa tri gola u 51, 59. i 78. minutu, dok je Jari Litmanen bio siguran sa penala u 71. minutu, dok je konačan rezultat postavio Roni Porokara u 73. minutu.

Fincima je trijumf nad San Marinom tek prvi u kvalifikacijama za šampionat ’starog kontinenta’ i sada zauzimaju peto mesto sa tri boda, iza Holandije koja ima 12, Mađarske sa devet, i Švedske i Moldavije, koje imaju po šest.

Hrvatska je u Zagrebu pobedila golovima Nika Kranjčara u 19. i 42. minutu, i Nikole Kalinića u 81. minutu, i tako došla do prvog mesta u grupi F. Hrvati sada iz četiri meča imaju deset bodova, dva više od Grčke, a slede Gruzija sa šest, Izrael i Letonija sa po četiri, dok je poslednja Malta bez bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve