Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.11.2010.

18:07

Marković pred komisijom UEFA

Članovi Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije saslušaće predsednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića 25. novembra.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Disciplinski postupak protiv Markovića pokenut je posle njegove izjave da fudbaleri homeksualci nikada neće igrati za reprezentaciju Hrvatske dok je on na čelu nacionalnog Saveza.

Na pitanje da li poznaje nekog fudbalera homoseksualca, Marković je odgovorio odrečno, uz opasku da ’na sreću, samo zdravi ljudi igraju fudbal’.

U UEFA je procenjeno da je Marković tim izjavama prekršio član 11 Disciplinskog pravilnika, koji zabranjuje vređanje ljudskog dostojanstva jedne ličnosti, ili grupe ljudi.

Ukoliko članovi Disciplinske komisije UEFA zaključe da je kriv, Markoviću bi mogla da bude izrečena zabrana rada u fudbalu.

Predsednik HNS se kasnije izvinio zbog te izjave i rekao da nije imao nameru da bilo koga uvredi.

73-godišnji Marković je bio član reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Čileu 1962. godine, a od 1998. nalazi se na čelu Hrvatskog nogometnog saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve