Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.11.2010.

22:48

Bez golova u derbiju Mančestera

Fudbaleri Mančester sitija i Mančester junajteda igrali su bez golova u derbiju 12. kola engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Taj remi iskoristio je Čelsi koji je pobedio Fulam na svom terenu sa 1:0.

U ostalim mečevima 12. runde odigranim u sredu pobede su ostvarili Arsenal, Aston Vila i Blekburn, dok su mečevi Vigan – Liverpul, Vest Hem – Vest Bromvič i Everton – Bolton završeni bez pobednika.

U mančesterskom derbiju nije bilo mnogo prilika, pa je konačan rezultat sasvim realan. Nemanja Vidić i Rio Ferdinand sačuvali su mrežu Van der Sara, a isto su uradili i Ture, Kompani i Hart na drugoj strani. Sa druge strane, Aleksandar Kolarov je u drugom meču nakon povrede odigrao poslednjih deset minuta za Siti.

Junajted sada na drugom mestu ima 24 boda, četiri manje od Čelsija, jedan više od Arsenala i tri više od Sitija.

Ni Čelsi u sredu nije oduševio, ali je zabeležio još jednu pobedu, ovoga puta protiv gradskog rivala Fulama. Jedini gol na meču postgao je Majkl Esjen u 30. minutu, a isti igrač je u poslednjem minutu i isključen zbog drugog žutog kartona.

Nakon poraza od Njukasla na svom terenu u prošlom kolu, Arsenal je uspeo da se podigne i pobedi Vulverhempton u gostima sa 2:0. Oba gola za tim Arsena Vengera postigao je Maruan Šamak. Reprezentativac Srbije Nenad Milijaš odigrao je svih 90 minuta za poraženi tim.

Najefikasniju utakmicu odigrali su Aston Vila i Blekpul, a tim iz Birmingema je na kraju pobedio u šokantnom finišu. Vila je povela u trećem minutu preko Dauninga, izjednačio je Harevud u 45. a novu prednost domaćinu doneo je Delfuneso posle sat vremena. Čimilo se da će Blekpul do boda kada je Di Džej Kempbel u 87. minutu izjednačio, ali je dva minuta kasnije Kolins doneo veliku radost Aston Vili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve