Nova vest
Fudbal

Petak, 05.11.2010.

22:53

BL: Šalke konačno pobedio

Ekipa Šalkea savladala je u prvom meču 11. kola Bundeslige Sent Pauli 3:0 i ostvarila tek drugi trijumf u šampionatu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tim iz Gelzenkirhena je prekinuo seriju od četiri meča bez pobede i bar do kraja vikenda pobegao iz zone ispadanja jer je 15. St. Pauli je dva mesta bolje plasiran.

Vrlo bitnu pobedu Feliksu Magatu donela su dva glavna letošnja pojačanja Raul Gonzales koji je bio strelac u 14. i 81. minutu, te Klas-Jan Huntelar koji je pogodio mrežu u desetom minutu drugog poluvremena.

Šalke je poveo posle 15ak minuta igre i dominacije na terenu. Učide je prošao po desnoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor po zemlji. Loptu je na prvoj stativi promašio Huntelar, ali ju je na drugoj dočekao Raul i savladao Keslera.



Gost iz predgrađa Hamburga je potom zapretio preko Denisa Nakija koji je propustio dve velike šanse u 24. i 40. minutu.

Deset minuta u drugom delu trebalo je domaćinu da duplira vošstvo. Džeferson Farfan je odlično izveo korner, a Huntelar u pravo vreme utrčao na peterac i glavom savladao golmana gostiju te postigao svoj šesti gol u Bundesligi ove sezone.



Desetak minuta pre kraja legenda Real Madrida Raul rešio je sve dileme svojim trećim golom u sezoni u ligi. Posle dobre akcije po desnoj strani lopta je došla na drugu stativu do beka Šmic koji je slabo šutirao, ali se lopta odbila od golmana do Raula koji ju je sa nekoliko metara ubacio u nebranjenu mrežu.



Šampion Bajern u nedelju gostuje Menhengladbahu u jednom od klasika Bundeslige, dok HSV dočekuje Hofenhajm u najinteresantnijem dvoboju dana. Lider Borusija u nedelju gostuje Hanoveru, dok se derbi igra u Štutgartu gde će “švabe” imati težak zadatak da dođu do bodova i bega iz zone ispadanja protiv Verdera.

Bundesliga, 11. kolo:
Šalke - St. Pauli 3:0 (1:0)
Raul 14, 81, Huntelar 54

Subota:
15.30h Ajntraht - Volfsburg
15.30h Frajburg - Majnc
15.30h Hamburger - Hofenhajm
15.30h Mehengladbah – Bajern
15.30h Nirnberg - Keln

Nedelja:
15.30h Hanover - Dortmund
17.30h Leverkuzen - Kajzerslautern
17.30h Štutgart - Verder

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve