Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.11.2010.

21:27

Džajić: "Srbija teško do EP"

Legenda jugoslovenskog fudbala Dragan Džajić izrazio je bojazan da fudbalska reprezentacija Srbije može da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo 2012.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Trenutno psihološki nije najbolja situacija u reprezentaciji.“

„Moraju da se prevaziđu mnoge stvari unutar Fudbalskog saveza i da se postave na pravi nivo, što ljubitelji fudbala i očekuju. Mislim da je teška situacija, da neće biti lako, ali provejava optimizam kod trenera reprezentacije, koji veruje da možemo da se kvalifikujemo za evropsko prvenstvo", naveo je Džajić.

On je ocenio da atmosfera nije kao pred odlazak na svetsko prvenstvo u Južnu Afriku.

"Mnogo toga se izmenilo u negativnom smislu, od smene selektora, preko sukoba Radomira Antića i Tomislava Karadžića, do toga da smo dovedeni u situaciju da bi bio podvig ukoliko se kvalifikujemo. Šanse postoje, ali daleko manje posle Đenove“, kazao je Džajić.

Na novinarsko pitanje da li ljubitelji fudbala mogu da očekuju njegov povratak na fudbalsku scenu, legendarni Džaja je izjavio da uopšte ne razmišlja o tome "dok ne reguliše neke važnije stvari".

Jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalera svih vremena danas je u Smederevu održao predavanje o značaju i razvoju menadžmenta u sportu. U organizaciji Fabrike železničkih vozila "Želvoz" iz Smedereva, on je menadžerima iz preduzetničkog sektora, obrazovanja, osiguranja, bankarima, sportistima i učenicima govorio na temu "Koncept timskog rada u radnim organizacijama ili kompanijama i sportu."

Zahvaljujući fudbalskoj legendi na osvojenim trofejima, fer i korektnom ponašanju tokom blistave karijere, ali i na organizaciji tima Crvene Zvezde koja je 1991. godine planetarno zasijala, gradonačelnik Predrag Umičević je upoznao gosta sa investiranjem Smedereva u sport.

"Smederevo je za poslednjih nekoliko godina u sport uložilo million i po evra u sportsku halu sa 3.200 mesta, koja je bila domaćin Univerzijade, pored fudbalskog stadiona. Završen je i bazen sa najvećim gledalištem na Balkanu sa 10.000 mesta", rekao je Umičević, dodajući da je u poslednjih šest godina Smederevo izgradilo još tri sportske sale u osnovnim školama.

"Ima sedam superligaša, a 12.500 mladih ljudi se aktivno bave sportom. Doživljavamo sport kao investiciju u buducnost najmladjih i jedan od prioriteta nam je zdrav, fizički i mentalno, grad Smederevo. Svesni smo takodje da bez razvijenog menadžmenta nema vrhunskih rezultata, nema razvoja sporta", kazao je Umičević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve