Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.10.2010.

09:13

Kristić:“Partizan 'pokvario' derbi”

Trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić izjavio je da u poslednjem ‘večitom’ derbiju Partizan nije pobedio, već da je Zvezda pobedila samu sebe.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Kristić je najveće rivale otpužio da su “umrtvili igru” i da su “statirali u meču” i da su do pobede došli isključivo zbog greške Slavoljuba Đorđevića.

Kristić je istakao da je kapiten njegove ekipe loš u bitnim mečevima, dok je desni bek Pavle Ninkov izjavio da smatra da Partizan nije bolji i da je Zvezda ‘večitom’ rivalu poklonila gol i pobedu.

Partizan nas nije pobedio, sami sebe smo pobedili. Videlo se kakva nas je greška odvela u poraz. Izgovore za igrače neću da tražim, ali morali su da budu borbeniji, agresivniji, da u pojedinim situacijama preuzmu odgovornost. Može da se izgubi, ali ne na taj način”, rekao je Kristić.

Kristić je osim 'crno-belih' za "loš" derbi okrivio i svoje igrače.

Ako baš tražimo izgovore, možemo da kažemo da su komšije umrtvile igru, što se uklapa u atmosferu oko derbija. Krivi smo što smo onako igrali i izgubili. Partizan ništa nije uradio da bi pobedio, uglavnom je statirao. Ali, mi nismo smeli da statiramo. Tako se ne igra derbi, niti se pobeđuje ili osvaja titula. Igrači toga moraju da su svesni, a šta je razlog, još uvek ne znam”, rekao je trener Crvene zvezde.

Kristić je imao i zamerke na zalaganje svojih igrača.

Ne znam da li su se neki uplašili ili su neki nespremni. Znam samo da nisu radili ono što je trebalo. A na derbiju se vidi da li je neko igrač ili nije, odnosno na kom je nivou. Derbi je merilo. Ako je nekom nešto smetalo, pitam se zašto nije smetalu Li Adiju da odigra sjajno. Ili, Koromanu, kojeg sam morao da zamenim zbog povrede lože na koju se požalio u poluvremenu”, rekao je Kristić.

Debitantu u derbiju na trenerskoj klupi smeta što se njegovi igrači nisu dobro kretali, potogotovo vezni red. Međutim, dobar deo razloga za loš kvalitet meča Kristić je prebacio u komšijsko dvorište, iako je poražen.

Derbi je u suštini bio užasan! Tome je u mnogome doprineo Partizan načinom igre. Moj kolega se zbog toga izvinio navijačima objasnivši razloge. Za dobar derbi su potrebne dve ekipe koje igraju napadački da bi prštalo na terenu. Ali, kad se jedna vrati na svoju polovinu, onda meč ide u takvom smeru. Ponavljam, sami smo sebi dali gol. Partizan nas nije nadigrao”, istakao je Kristić.

“Đorđević je u problemu”

Katastrofalna greška Slavoljuba Đorđevića direktno je uticala na ishod meča, a Kristić je podsećao da je kapiten njegove ekipe često podbacivao u bitnim mečevima.

Uticaće sigurno na negativan način. Dobio je crveni karton protiv Dinama iz Tbilisija, u Bratislavi je postigao autogol i, takođe, bio isključen, sad se dogodilo ovo u derbiju. Treći put i sve u važnim utakmicama”, rekao je.

Kristić još uvek nije mogao da kaže da li će Đorđević izgubiti mesto u timu.

Neću da pričam unapred, videću kakva je situacija u ponedeljak. Sigurno da Đorđeviću nije lako, imao je pehove na velikim utakmicama, koji ne bi smeli da se dešavaju. Može jednom, ali njemu je to drugi, treći put… Uticaće na njega, ali i na navijače”, rekao je Kristić.

Ninkov: “Ne prizanjem da su bolji”

Poraz je teško pao i desnom beku Crvene zvezde, Pavlu Ninkovu koji ni u sedmom pokušaju nije uspeo da dođe do pobedeu ‘večitom’ derbiju.

Bilo mi je teško. Nisam plakao, ne bih to ni učinio na terenu, međutim, nadao sam se pobedi. Derbi je derbi, drugačija utakmica od ostalih. Verovao sam da je došlo vreme, da je trenutak da savladamo komšije. Jedna naša greška odvela nas je u poraz. Nisam mogao da spavam, učinio sam to na jedno oko. Baš mi je teško pao poraz”, rekao je.

Kao i trener Kristić, ni Ninkov, uprkos porazu, ne smatra da je Partizan bolja ekipa.

Ne može da se kaže da su bolji. I da jesu, ne bih to nikad priznao. Poklonili smo im gol, a moglo je slično da se dogodi i na suprotnoj strani. Nije bilo mnogo šansi, po dve na obe strane. Dakle, nije bila neka igra, već teška utakmica, veoma zatvorena. Odlučio je samo jedan detalj, ponovo naša greška, kao i prošli put. Da je Kadu pogodio, verovatno bi sve bilo drugačije. Okliznuo se kada su Stojković i Jovanović već bili na zemlji”, rekao je Ninkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

284 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve