Nova vest
Fudbal

Petak, 15.10.2010.

22:56

BL: Sedma pobeda sjajne Borusije

U premijernom meču osmog kola Budneslige Borusija iz Dortmunda je pobedila na gostovanju Keln sa 2:1 (1:0) i zabeležila sedmu uzastopnu pobedu.

Izvor:

Autor:

Default images

Ekipu Jirgena Klopa u vođstvo je doveo Jakub Kuba Blaščikovski na asistenciju fantastičnog Japanca Šinđija Kagave, a pošto je Barios pogodio stativu.

Domaćini su do izjednačenja došli u 82. minutu golom najboljeg igrača Lukasa Podolskog koji je snažno i precizno šutirao sa ivice šesnaesterca. Pobedu gostima doneo je Nuri Sahin posle odlične akcije u kaznenom prostoru Kelna.

Odbranu Dortmunda odlično je predvodio srpski reprezentativac Neven Subotić.

Tim Jirgena Klopa je trenutno na vrhu tabele, jer ima isti broj bodova kao Majnc, ali bolju gol-razliku. Keln je ostao na samo jednoj pobedi u osam kola, nalazi se na 16. mestu sa samo pet bodova.

U ostalim utakmica osmog kola Bundeslige Bajern dočekuje Hanover u meču u kome "mora" da trijumfuje, derbi se igra u Gelzenkirhenu gde Šalke dočekuje Štutgart. Majnc će pokušati da dođe do osme pobede na svom terenu, gde dočekuje Hamburg.

Raspored 8. kola Bundeslige:
Keln - Borusija Dortmund 1:2 (0:1)
/Podolski 82 - Blaščikovski 20, Sahin 90+1/
(subota 16. oktobar, 15.30h)
Bajern - Hanover
Šalke - Štutgart
Verder - Frajburg
Majnc - Hamburger
Sent Pauli - Nirnberg
Volfsburg - Bajer
(18.30h)
(nedelja 17. oktobar)
Kajzerslautern - Ajntraht (15.30h)
Hofenhajm - Borusija M'gladbah (17.30h)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve