Nova vest
Fudbal

Petak, 15.10.2010.

21:28

"Bez garancija ne idemo na derbi"

Predsednik Partizana Dragan Đurić rekao je za ‘Novosti’ da bez garancija njegov tim neće ići na derbi.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

139. večiti derbi trebalo bi da bude odigran 23. oktobra na stadionu Crvene zvezde.

“Bez pismenih garancija za bezbednost koje će potpisati MUP, FSS i Crvena zvezda kao organizator, mi nećemo ići na derbi”, rekao je Đurić.

“U ovakvoj atmosferi su 2000. godine na tom istom stadionu pretučeni naši igrači i funkcioneri. Golman Partizana je umalo pre neki dan linčovan u Đenovi. Ja kao predsednik neću dozvoliti da naša deca ponovo budu napadnuta, prebijena, neću da mene zove majka Vladimira Stojkovića kao neke druge ljude da me pita zašto joj je sinu ugrožena bezbednost”, oštar je Đurić.

Prvi čovek srpskog prvaka tvrdi da se Partizan nije saglasio sa stavom FSS, već da je jasno i glasno poručeno koji uslovi moraju da budu ispunjeni da bi „parni valjak“ došao na drugu stranu Topčiderskog brda.

“Neka Karadžić kaže sa kim je to iz Partizana pričao i dobio saglasnost o odigravanju derbija! Ne znamo odakle mu pravo da kaže da se naš klub složio da se utakmica igra u ovakvim uslovima, kada to nije tačno”, grmeo je juče Đurić.

Zajednica superligaša se obratila za mišljenje MUP i sada se očekuje stav policije po pitanju odigravanja derbija.

“Utakmica mora da protekne u sportskoj atmosferi i bez incidenata! Ovaj meč će sada biti u fokusu cele Evrope i zato je preko potrebno da se odigra u besprekornoj atmosferi, inače će posledice biti katastrofalne po naš fudbal”, tvrdi Darko Grubor, generalni sekretar Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve