Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.10.2010.

22:16

Stevanović: "Gana bi bila kruna"

Treći srpski stručnjak na klupi reprezentacije Gane mogao bi da bude Goran Stevanović.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Nekadašnji trener Partizana i trener u stručnom štabu reprezentacije SCG na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine mogao bi da nasledi Ratomira Dujkovića i Milovana Rajevca.

“Moj dosadašnji trenerski rad mogao bi da doživi jedan lep nastavak, krunu, preuzimanjem Gane. Zahvaljujući i Dujkoviću i Rajevcu koji su ostavili dobar utisak o nama kod njih. Još nije sve završeno, nadam se da će sve dobro da se završi”, rekao je Plavi.

Gana ima jednu od najjačih selekcija na "crnom kontinentu", a to je potvrdila na letošnjem Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi kada je eliminisana u četvrtfinalu od Urugvaja na penale. 

“Oni su mahom svi u najjačim evropskim klubovima. Sigrno da je malo specifično što Edsjen, Muntari i ostale zvezde nisu potpuno sa reprezentacijom jer malo igraju, pa bih radio na tome da ih malo više animiram jer je Gana sa njima daleko jača reprezentacija. Gana kad je kompletna može da parira svakoj evropskoj ekipi”.

Srpski stručnjaci su predvodili Ganu na dva poslednja Mundijala što su najveći uspesi u istoriji ove afričke selekcije. Takođe, dosta fudbalera iz ove zemlje igra, ili je igralo u srpskim timovima.

“Možemo mi mnogo od njih da naučimo i oni od nas, bez obzira na sve naše probleme jer smo ipak fudbalska nacija. Može i nama mnogo da pomogne to što oni nose sa sobom, njihova kultura, mentalitet”.

Stevanović još uvek pregovara sa "crnim zvezdama" ali zna u kom pravcu bi vodio ovaj tim.

“Samim interesovanjem sam počastvovan. Bez obzira da li će doći do dogovora to je veliki korak za mene. Ako bi ih preuzeo, kao i bilo ko, imao bih ogromnu obavezu s obzirom da je Gana igrala četvrtfinale SP i finale Kupa afričkih nacija pa bi minimum bio bar ponavljanje tih rezultata”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve