Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.10.2010.

21:41

B liga: Partizan bolji od OFK

Rezervni tim Partizana pobedio je u 5. kolu lige B timova ekupu OFK Beograda sa 2:1 (1:1).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

“Rumantičari” su poveli u “Zemunelu” golom Brkića u 23. minutu, već u 31. izjednačio je Šćepović, a deset minuta pre kraja Đoković doneo trijumf “crno-belima”.

Partizan je meč počeo u sastavu Živković, Miljković, Aškovski, Jovanović, Stanković, Smiljanić, Davidov, Babović, Tomić, Bogunović i Šćepović.

Prvih 20 minuta meča gosti sa Karaburme bolje su ušli u meč, igrali čvrsto, odlično kombinovali i zadavali dosta muke “crno-belima”. U tom periodu bilo je pretnji sa obe strane, ali su i odbrane suparnika bile na nivou, a posebno je dobar bio kapiten Partizana Marko Jovanović.

Ipak, u 11. minutu “Romantičari” su prvi imali pravu priliku, kada je posle odlične kombinacije Milenović izbio sam pred Živkovića, a ovaj izvanredno ušao u šut i sprečio vođstvo gostiju.

Isto to ponovilo se na drugoj strani sedam minuta kasnije, kada je raspoloženi Šćepović gurnuo loptu u prostor Bogunoviću, koji se našao oči u oči sa golmanom, ali je Topalović odbranio šut. Već u 22. minutu Miljković je upošljen od Babovića ušao u kazneni prostor sa desne strane, malo iskosa, usledio je šut, ali je Toplaović izbio u korner. Iz kornera Babović dobro ubacuje na drugu stativu, gde je bio Tomić koji sa 5-6 metara glavom šutira pored gola.

Svoju odličnu igru sa početka meča, gosti su krunisali u 23. minutu sjajnim pogotkom. Lopta je kroz pasove kružila oko kaznenog prostora, i kada je do nje došao Brkić, usledio je snažan šut, koji je završio u desnim rašljama gola Živkovića za vođstvo “plavih”.

U 30. minutu velika šansa za “crno-bele”, kada je Tomić izveo korner, kod ivice peterca sa desne strane loptu je dočekao Šćepović i iz prve šutirao, ali ona završila pored stative na spoljnoj maloj mrežici. Samo minut kasnije rezultat je poravnat. Bogunović je sa leve strane bio asistent Šćepoviću, a ovaj je hitro reagovao i podmetnuo nogu na oštru loptu, koja je završila u mreži za 1:1.

Bogunović je u 40. minutu pokušao lobom sa oko 40 metara, ali je Topalović bio na mestu i uhvatio živu loptu. Na drugoj strani Aleksić je uputio snažan šut sa oko 16 metara, ali je lopta prošla pored desne stative Živkovića. Minut kasnije Mišan je pokušao sa ivice česnaesterca, ali je Smiljanić u pravom trenutku ušao u blok i poslao loptu u korner.

Kako je završeno prvo, tako je nastavljeno i drugo poluvreme, iako su izvršene brojne izmene u oba tima. Ipak, Partizan je uspostavio svoju igru i dominirao je do kraja meča, sa izuzetkom nekih polukontri “plavih”.

Prvi je pokušao Ščepović odličnim udarcem sa ivice 16 metara, ali je lopta prošla malo pored gola. U 67. Šćepović je odlično proigrao Bogunovića koji je izleteo sam pred Topalovića, ali je umesto da šutira iz prve, produžio korak i posle šuta, Topalović je uspeo da odbrani gol.
Međutim, ovo nije bila šansa meča. Medo Kamara je u 71. minutu, ponovo na proigravanje Šćepovića, izašao sam na deset metara ispred Topalovića, krenuo ka njemu, lažnjakom ga bacio na stranu i kada mu je ostalo da samo ubaci loptu u prazan gol, on je udario kontra lažnjak, ponovo bacio golmana, ali je posle šuta Topalović uspeo krajnjim naporom da odbrani.

Već u 74. minuta Bogunović je idealno poslužio Medu, koji je izašao ponovo jedan na jedan sa golmanom, ali je Topalović opet izašao kao pobednik .

Ipak, Topalović je konačno savladan deset minuta pre kraja, kada je Davidov sa desne strane levom nogom idealno centrirao na ivicu peterca, tu je uleteo Đoković i glavom smestio u mrežu za vođstvo i pobedu od 2:1. Samo pet minuta kasnije Đoković je pokušao lobom sa 40 metara, uspeo je da prebaci istrčalog Topalovića, ali je lopta otišla pored gola.

Poslednju veliku šansu na meču imali su igrači OFK Beograda, posle kornera i pravog karambola u kaznenom prostoru Partizana, ali je na kraju neko iz gužve sa 3-4 metra, umesto u mrežu, samo dodao loptu rezervnom golmanu Tomiću u ruke. U poslednjem minutu Bogunović je stigao jednu dugačku loptu na samoj aut liniji, odigrao povratnu ka Davidovu, koji je iz punog trka šutirao iz sve snage, ali je lopta odletela preko gola.

OFK BEOGRAD: Topalović, Marković (Popović Mladen od 62’), Milenović (Crnomarković od 89’), Mijatović, Popović Igor, Brkić, Mišan (Pjevićod 64’), Jelić (Đoković od 84’), Aleksić, Merdović (Takacs od 64’), Simić (Rodić od 46’).

PARTIZAN: Živković (Tomić od 76’), Miljković (Pilica od 46’), Aškovski, Jovanović (Ostojić od 46’), Stanković (Aksentijević od 64’), Smiljanić (Ranđelović od 46’), Davidov, Babović (Kamara od 46’), Tomić, Bogunović, Šćepović (Đoković od 74’).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve