Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.10.2010.

14:49

Kuzma za B92:„Da pokažemo reakciju“

Fudbaleri reprezentacije Srbije Miloš Krasić i Zdravko Kuzmanović rekli su za B92 da ’orlovi’ pre svega moraju da gledaju svoju igru u meču sa Italijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Krasić smatra da kvalitet u srpskoj reprezentaciji nije pod znakom pitanja, ali da to svakako mora da se dokaže na terenu.

Kuzmanović veruje da fudbaleri Srbije moraju da pokažu da su iza sebe ostavili loše izdanje protiv Estonije i da mogu da dođu do pobede u Đenovi.

Mislim da smo spremni. Jasno je da smo ovde došli u ne tako sjajnom raspoloženju, ali mi smo profesionalci, moramo to da ostavimo iza sebe“, rekao je Krasić.

Krasić smatra da je ključ u kolektivnoj igri i koncentraciji.

Očekuje nas teška utakmica protiv vrhunskog protivnika. Mislim da kvalitet imamo, on nije sporano, ali moramo to i da pokažemo na terenu. Maksimalna koncentracija od prvog minuta i kolektivna igra nas mogu dovesti do dobrog rezultata“, rekao je Krasić.

Fudbaler Juventusa izjavio je da Italija ima kvalitetne igrače, ali da fudbaleri Srbije ne treba da se bave imenima već sopstvenom igrom.

To su provereni igrači koji mogu da reše svaku situaciju ’jedan na jedan’. Sigurno da ne treba mnogo da obraćamo pažnju na sastav, treba nas da gledamo. Još malo ćemo da ih analiziramo i onda da izađemo na teren i pokažemo kvalitet, borbu i želju za pobedom“, zaključio je Krasić.

Ni Italijani ne prikazuju dobre igre, ali Zdravko Kuzmanović je svestan da je prednost domaćeg terena značajna.

Biće teška utakmica. Italijani su dobra ekipa i sigurno da ni oni nisu u nekoj formi, ali pošto se igra kod njih kući, sigurno neće biti jednostavno“, rekao je Kuzmanović.

Selektor Italije, Ćezare Prandeli, bio je trener Kuzmanoviću tokom njegovog boravka u Fiorentini.

Prandeli je meni bio trener dve i po godine. Znam ga dobro, sigurno da je dobar trener. Ali, ovo će biti posebna utakmica i bitno je samo da mi pobedimo“, rekao je.

Prandeli je već u ponedeljak objavio sastav za meč sa Srbijom, koji će početi sa trojicom napadača, ali Kuzmanović smatra da ’orlovi’ treba da gledaju sebe pre svega.

Mi moramo da gledamo našu igru, da odigramo bolje nego što smo odigrali u petak. Moramo da pokažemo reakciju i nadamo se da ćemo dobiti utakmicu“, zaključio je Kuzmanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve