Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.10.2010.

11:49

Krstičić: "Jedva sam preživeo"

Fudbaler Sampdorije i nekadašnji kapiten OFK Beograda, Nenad Krstičić, uspeo je, uprkos lošim prognozama, da se izbori sa teškom bolešću.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako ‘Sportski žurnal’ prenosi Krstičićeve reči, lekari su mladom fudbaleru u jednom momentu dali samo 48 sati života.

20-godišnji Krstičić se potpuno oporavio i nedavno je počeo da igra za mladi tim Sampdorije. Mladi reprezentativac Srbije izjavio je da se nada da će se vratiti u nacionalni tim, kao i da će uskoro debitovati za A tim Sampdorije.

Sada gledam samo napred. Posle onoga što sam prošao, nikuda ne žurim. Uživam u životu, za sve imam vremena i mirno čekam šansu. Život mi sada izgleda sasvim drugačije”, rekao je Krstičić.

Mladog srpskog internacionalca lekari u Đenovi smatraju čudom medicine.

U krvi sam imao deset puta povećan broj krvnih zrnaca. Kad sam došao u bolnicu, lekari su mi dali infuziju. Kasnije su mi pričali da su to uradili iz etičkih razloga, a zapravo su konstatovali da mi je preostalo još 48 sati života.Samo su čekali da odem na onaj svet. Izvukao sam se nekim čudom. Posle dva dana krvna slika bila mi je normalna!”, rekao je Krstičić

Krstičić je rekao da ne zna kako ga je bolest zadesila.

Kad su bolovi počeli, mislio sam da sam „pokvario” stomak. Požalio sam se lekarima, dobio injekcije i otputovao u Beograd. Bolovi su, ipak, potrajali i na savet oca, menadžera i lekara u klubu vratio sam se u Đenovu. Odmah sa aerodroma otišao sam u bolnicu. Lekari su me otpisali, ali sam iz sobe izašao na nogama”, rekao je.

Mladi fudbaler je o uzrocima bolesti počeo da razmišlja tek posle oporavka.

Posle operacije meniskusa trebalo je da dobijem deset injekcija, sve u stomak, ali lekar mi je dao samo pet. Uvek mi je bilo čudno što mi nikada ne dezinfikuje mesto u koje me ubada, ali mislio sam da zna čovek šta radi. Ne bih da grešim dušu i krivim ga za moju nevolju, međutim, ne znam od čega drugog je mogla da me zadesi bolest krvi”, rekao je Krstičić.

Godinu dana kasnije, Krstičić trči terenom kao nekada.

Ozdravio sam. Idem na redovne preglede, sve je u redu. Počeo sam da igram za mladi tim Samdorije. Zahvalan sam klubu koji mi je omogućio mirno i normalno lečenje. Moj status u Sampdoriji nijednog trenutka nije došao u pitanje”, rekao je.

Krstičić se nada da će uskoro debitvati za prvi tim Sampdorije i da će se vratiti na spisak srpskih reprezentaticaca.

Moja generacija je sledeća mlada reprezentacija. Naredne godine počinje novi ciklus kvalifikacija. Potrudiću se da zaslužim poziv selektora”, rekao je Nenad Krstičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve