Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.10.2010.

20:19

Bez Runija na limenkama Koka Kole

Kompanija Koka Kola donela je odluku da na svojim flašicama i limenkamka više ne koristi lik fudbalera Mančester junajteda Vejna Runija.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Koka Kola je donela tu odluku nakon što su se u javnosti pojavile informacije o Runijenjevom neverstvu.

Posle vesti da je Runi prevario svoju tada trudnu ženu sa prostitutkom Koka Kola je u ponedeljak saopštila da više neće koristiti njegovu sliku u promociji Koka-Kole Zero.

Prošlog meseca promenili smo marketinške planove za Koka Kolu Zero. S obzirom na trenutnu situacijiu smatrano da nije u redu da u promotivne svrhe koristimo lik Vejna Runija”, kaže se u zvaničnom saopštenju Koka-Kole.

Godinu dana posle seks skandala koji je golfera Tajgera Vudsa koštao tri velika sponzorska ugovora, Koka Kola je istakla da još uvek nije odlučeno da li će prekid saradnje sa fudbalerom biti trajan.

Najveći proizvođač bezalkoholnih pića dodao je da će za sada nastaviti da radi sa napadačem Mančester junajteda na drugim vrstama promocija.

Runijev ugovor sa Koka Kolom navodno vredi 792.000 dolara godišnje, a saradnja dve strane traje još od 2007. godine.

On je nedavno priznao da je taj skandal uticao i na njegovu lošu formu na startu nove sezone. Runi je na šest mečeva postigao samo jedan gol za Junajted, koji je trenutno treći na tabeli Premijer lige, sa pet bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Čelsi.

Trener Junajteda Aleks Ferguson izostavio je napadača iz utakmice sa Evertonom, navodeći da tako želi da zaštiti svog igrača od maltretiranja navijača bivšeg kluba. Sa druge strane, Runi bi trebalo da zaigra za reprezentaciju Engleske u predstojećem meču kvalifikacija za EP, protiv Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve