Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.10.2010.

18:17

FIFA suspendovala Savez Nigerije

Svetska fudbalska federacija (FIFA) suspendovala je Fudbalsku federaciju Nigerije zbog mešanja političara u rad te organizacije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U saopštenju FIFA navodi se da je odluka doneta na sastanku Odbora za hitna pitanja, a stupa na snagu odmah.

Protiv legalno izabranih članova Izvršnog komiteta Fidbalske federacije Nigerije vodi se sudski postupak, zbog čega oni ne mogu da obavljaju svoje funkcije.

Pored toga, nacionalni Komitet za sport je naredio generalnom sekretaru Fudbalske federacije da podnese ostavku, a ministar za sport je odredio koji će timovi igrati u prvoj ligi.

Suspenzija će biti na snazi sve dok sudovi ne obustave postupke protiv članova Izvršnog komiteta nacionalne fudbalske federacije, odnosno dok izabranim funkcionerima ne bude omogućeno da se vrate na posao i počnu da vode federaciju.

Za vreme trajanja suspenzije nijedna selekcija Nigerije neće moći da igra ni zvanične, ni prijateljske utakmice, a isto se odnosi i na klubove iz te države.

Pored toga, FIFA će Nigeriji uskratiti sva sredstva iz svojih fondova za razvoj, kao i sredstva iz Afričke fudbalske konfederacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve