Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.10.2010.

14:04

Orlovi počeli pripreme za Estoniju

Fudbaleri Srbije uvereni su da će promena na mestu selektora ekipe dati rezultate već na meču u kvalifikacijama za EURO 2012, u petak u Beogradu sa Estonijom.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor Vladimir Petrović je neke igrače već predvodio u mladoj reprezentaciji tadašnje Srbije i Crne Gore, koja je 2004. osvojila titulu viceprvaka Evrope.

Član te ekipe bio je i sadašnji prvotimac Čelsija i jedan od oslonaca reprezentacije Branislav Ivanović.




"Pižon je imao izuzetan uticaj na moju karijeru. Kod njega sam debitovao za mladu reprezentaciju, pratio je moj rad. Ali, očekivanja i ciljevi svih nas su uvek isti, bez obzira na to ko je selektor"
, rekao je Branislav Ivanović novinarima na okupljanju reprezentacije pred utakmice sa Estonijom, a četiri dana kasnije i sa Italijom. 



"Cilj je da odemo na Evropsko prvenstvo, a uveren sam da imamo kvalitet za to. Trenutno smo na pozitivnoj nuli sa četiri boda, a tek sad nam počinju one prave kvalifikacije. Nadam se pozitivnom rezultatu protiv Estonije, koji bi bio lepa uvertira pred gostovanje u Italiji gde nemamo šta da izgubimo", dodao je Ivanović.

Golman Vojvodine Željko Brkić ocenio je da će dolazak novog selektora biti dodatan motiv za sve reprezentativce.

"Svi ćemo imati motiv da se dokažemo pred novim selektorom, a posle nerešenog ishoda u duelu sa Slovenijom i pred domaćim navijačima", izjavio je Brkić. 



Pobedi Vojvodine nad Partizanom radovao se i bivši fudbaler tog tima Gojko Kačar, koji je doputovao iz Hamburga da bi prisustvovao meču u Novom Sadu. Dan ranije postigao je gol u pobedi nad Kajzerslauternom od 2:1 i zaustavio kritike na njegov račun zbog slabijeg početka sezone.

"Trebalo mi je malo vremena da se priviknem na novu sredinu. Sve vreme sam živeo u hotelu. Pri tom se i svašta pisalo o meni. U tako velikom klubu kakav je Hamburg ne prašta se sedenje na klupi, ništa osim pobede. Sada mi je mnogo lakše, mnogo mi je taj gol značio na psihološkom planu. Sada, ipak, razmišljam samo o reprezentaciji. Imamo novog selektora, a bar ja sam u dosadašnjem toku karijere uvek imao pozitivna iskustva sa takvim promenama. Imamo i kvalitet i ne treba nikog da se bojimo", dodao Kačar.

Imenovanje Petrovića za selektora posebno je obradovalo Slobodana Rajkovića, 21-godišnjeg odbrambenog fudbalera Vitezea koji je odmah dobio poziv za prvi tim. 



"Iznenadio sam se. Prijalo je. Zbog nekih ranijih problema i one suspenzije karijera mi je nekako usporila kada nisam igrao za reprezentaciju. Sada će mi mnogo značiti ovaj poziv i učiniću sve da opravdam poverenje", naveo je Rajković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve