Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.09.2010.

23:19

Krstajić: „Čestitam saigračima“

Kapiten Partizana Mladen Krstajić rekao je da je njegova ekipa, uprkos porazu od 1:3, ostavila dobar utisak protiv Arsenala u Ligi šampiona.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Krstajić je, ipak, istakao da sa igračem manje njegov tim nije mogao da se odupre kvalitetnijem protivniku.

„Dobro smo se suprotstavili Arsenalu, posebno u prvom poluvremenu. Kasnije nas je isekao taj crveni karton za Marka Jovanovića, koji možda i nije morao da bude dosuđen“, rekao je Krstajić.

Jovanović je isključen u 57. minutu zato što je kao poslednji igrač odbrane sa leđa oborio Maruanea Šamaka u svom kaznenom prostoru. Golman Partizana Vladimir Stojković tada je odbranio penal Andreju Aršavinu, ali su crno-beli u nastavku meča primili dva gola.

Dali smo svoj maksimum i čestitam saigračima na tome. Ovim mladim igračima mnogo će značiti ovo iskustvo. Biće im plus u životu. Ostavili smo dobar utisak, ali Arsenal je veliki tim, kvalitetniji od nas“, istakao je Krstajić.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da mu je žao zbog poraza jer je utakmica mogla da se završi drugačije, ali je dodao da su Englezi kvalitetniji tim.

Žao mi je, moglo je da bude i drugačije, ali je Arsenal pokazao da je bolji tim. Ključni trenutak je crveni karton. Treško je protiv Arsenala igrati i sa 11 igrača, a kamoli kada imate deset fudbalera na terenu“, rekao je Stanojević, „Manje više sam veoma zadovoljan načinom igre do tog kartona. Zadovoljan sam odnosom svih fudbalera prema igri, svi su bili na najvišem nivou. Žao mi je navijača što u ovakvom ambijentu nisu mogli da se raduju“.

Sporan crveni karton Jovanoviću videli su i engleski novinari, koji su Stanojevića pitali da li misli da je penal bio prestrogo dosuđen.

Ne mogu da taj detalj komentarišem detaljno. Dobio sam i ja informaciju da možda sudija nije morao da dosudi penal. Suđenje je, ipak, bilo na nivou utakmice, neke druge odluke su mogle da budu i na našu i na njihovu stranu, ali nemam zamerki“, naglasio je Stanojević i dodao da mu je to isključenje poremetilo planove, „Želeo sam ranije da u igru uvedem Ivicu Ilieva, da zaigramo ofanzivnije, ali tada se dogodilo isključenje i situacija nas je naterala da igramo drugačije“.

Partizan je posle poraz od Šahtjora u Donjecku, a zatim i Arsenala u Beogradu ostao na začelju tabele Grupe H sa Bragom, koja je takođe bez bodova u dosadašnjem toku takmičenja.

Bilo je najrealnije da se Braga i Partizan bore za treće mesto u grupi. Braga je još pre Lige šampiona pokazala da je odlična ekipa, što smo znali i ranije. Čeka nas izuzetno težak posao u nastavku takmičenja“, ocenio je Stanojević.

Trener Arsenala Arsen Venger naveo je da je bio zabrinut posle primljenog gola sa penala u 33. minutu, ali da je znao da njegov tim ima dovoljno vremena da se vrati u meč.

Partizan je igrao kao što smo očekivali. Bili su snažni i posvećeni svakoj loptu. Drago mi je što smo uspeli da se vratimo posle primljenog gola. Kasnije smo podigli tempo igre, postigli drugi gol i na kraju bez većih problema utakmicu priveli kraju“, rekao je Venger.

Francuski stručnjak je pohvalio navijače Partizana, a od igrača crno-belih golmana Vladimira Stojkovića, kapitena Mladena Krstajića, vezistu Medu Kamaru i strelca jednog gola za srpskog šampiona Klea. Pohvale je zaslužio i golman Arsenala Lukaš Fabijanski, koji je među stativama bio zbog povrede Manuela Almunija, vrlo nesigurnog u poslednje vreme.

Zadovoljan sam odbranama Fabijanskog. Posebno zbog penala. Ali videćemo ko će u budućnosti biti naš prvi golman. Zavisi i od toga kako će se oporavljati Almunija“, naglasio je Venger.

Probleme sa strujom zbog kojih su reflektori slabije svetlili na stadionu Partizana Venger gotovo da nije primetio.

Igrali bismo i da jedan reflektor nije radio“, naveo je Venger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve