Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.09.2010.

18:31

LŠ: Junajted na Mestalji

Drugi dan drugog kola u Ligi šampiona obeležiće duel grupe C između Valensije i Mančester junajteda u Španiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U sredu će na teren i prvak Evrope Inter koji na svojoj ’Meaci’ dočekuje nemački Verder iz Bremena.

U ostalim duelima Barselona putuje u Rusiju na noge Rubinu iz Kazanja, Totenhem u Londonu dočekuje Tvente, Šalke u Gelzenkirhenu igra sa Benfikom, a u Glezgovu igraju Rendžersi i turska Bursa. Trijumfe na svom terenu pokušaće da ostvare i PAO protiv Kopenhagena, odnosno Hapoel protiv francuskog Liona.

Grupa A:

Inter – Verder
Totenhem – Tvente


Inter je u prvom kolu A grupe zasluženo ostao bez dva boda na gostovanju debitantu u eltinom takmičenju, holandskom Tventeu. Izabranici Rafaela Benitesa u derbiju petog kola italijanskog prvenstva izgubili su od Rome sa 1:0.

Na toj utakmici napadač Intera Dijego Milito istegao je mišić u poslenjem minutu meča i neće igrati u Španiji. Pod znakom pitanja su još Goran Pandev i Valter Samuel.

Od ranije su povređeni kapiten Havijer Zaneti, Marko Materaci i Tijago Mota. Verder će igrati bez Klaudija Pizara, kapitena Torstena Fringsa i Klemensa Frica.

Ovo će biti treći meč ove dve ekipe u grupnom takmičenju u Ligi šampiona posle sezona 2004/05 i 2008/9 u kojima su ekipe po jednom pobedile i dva puta odigrale nerešeno.

Sa druge strane, ekipa Verdera još nije uspela da ustali formu u Bundes ligi, a u prvom kolu Lige šampiona "zeleni" su jedva uspeli da na domaćem terenu "izvuku" bod (2:2) protiv veoma nadahnutog londonskog Totenhema, koji će na "Vajt Hart Lejnu" dočekati nepredvidivi Tvente.

Tabela:
Inter 1
Totenhem 1
Verder 1
Tvente 1

Grupa B:

Hapoel – Lion
Šalke – Benfika


U B grupi na proveri će biti klubovi koji se nalaze u katastrofalnoj formi - francuski Lion i nemački Šalke. Višestruki državni šampioni i klubovi od kojih se uvek očekuje borba za najviši plasman trenutno se nalaze u zoni ispadanja u francuskom prvenstvu, odnosno Bundes ligi.

Šalke će dočekati portugalsku Benfiku dok će Lion na daleki put, na Bliski istok. Rival "lavovima" biće debitant - prvak Izraela Hapoel Tel Aviv.

Tabela:
Benfika 3
Lion 3
Šalke 0
Hapoel 0

Grupa C:

Rendžers – Bursa
Valensija – Mančester junajted


Valensija je tokom leta značajno promenila sastav zbog teške finansijske situacije, pa su mnogi predvidjali da će "slepi miševi" izgubiti korak sa elitom.

Početak sezone, međutim, nagovestio je da Valensija može da računa na dobre rezultate, a veliki ispit sledi sutra protiv Mančester Junajteda u C grupi. Junejted će u Španiji biti znatno oslabljen pošto će igrati bez povređenih Runija i Skolsa.

Mnogo manje uzbudjenja očekuje se u Glazgovu, gde će domaći Rendžers ugostiti tursku Bursu, koja je u prvom kolu deklasirana na domaćem terenu od Valensije rezultatom 4:0.

Tabela:
Valensija 3
Mančester 1
Rendžers 1
Bursa 0

Grupa D:

Rubin – Barselona
Panatinaikos – Kopenhagen


Barselona će drugu godinu zaredom gostovati ruskom Rubinu u Kazanju, dok će u istoj D grupi atinski Panatinaikos dočekati danski Kopenhagen.

Najveća nedoumica u Kazanju će biti Leo Mesi. Argentinac vuče povredu članka od duela sa Atletiko Madridom, i vrlo je moguće da će biti spreman za duel drugog kola Lioge šampiona.

Barsa je u prvom kolu primila gol od Panatinaikosa na Kamp Nou, ali je nakon toga prosto razbila atinski klub sa 5:1.

Tabela:
Barselona 3
Kopenhagen 3
Rubin 0
Panatinaikos 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve