Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.09.2010.

17:50

LŠ: Arsenal - Braga (sreda, 20.45h)

Partizanovi rivali u Grupi H Lige šampion, Arsenal i Braga sastaju se u sredu u Londonu u prvom kolu nove sezone elitnog takmičenja.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Arsenal je odlično krenuo u Premijer ligi, u prva četiri kola ostvario je remi i tri uzastopne pobede uz gol razliku 13:3, pa Arsen Venger očekuje nastavak serije i u LŠ.

Braga je dobitant u takmičenju, a sve je impresionirala sjajnim igrama u kvalifikacijama i eliminacijom Seltika i Sevilje. Vicešampion Portugala trenutno je četvrti u ligi sa sedam bodova iz četiri kola.

Arsenal je u poseldnjem kolu u subotu pobedio Bolton sa 4:1, a Arsen Venger je uveren da je njegov tim kandidat kandidat za trofej u Evropi.

"Naša ekipa je mešavina kvaliteta i iskustva. Igramo veoma čvrsto i imamo sve što je potrebno za osvajanje trofeja u Ligi šampiona", rekao je Venger.

Najbliži trofeju u LŠ londonski tim bio je 2006. godine kada je u finalu izgubio od Barselone sa 2:1.

"To je jedini pehar koji nam nedostaje i moraćemo to da ispravimo. Ipak, moramo da budemo realni, jer još deset ekipa ima kvalitet za ovaj trofej", ocenio je francuski stručnjak.

“Navikli smo da igramo Ligu šampiona i ljudi očekuju da prođemo u drugu fazu pošto smo to radili poseldnjih deset godina. Moramo se boriti i sa činjenicom da smo u većini utakmica u LŠ favoriti, to je cena našeg uspeha. Naučili smo da se do pobede dolazi ako su mentalno spreman, a pobede na svom terenu su ljučne ukoliko želimo da se kvalifikujemo”.

Venger u poslednje vreme ima dosta problema sa povredama igrača, pošto ne može da računa na Abua Dijabija, Tomasa Vermelena, Robina van Persija, Tia Volkota i Niklasa Bentnera.

U ekipu će se možda vratiti Samir Nasri koji se oporavlja od povrede kolena, kao i Bakari Sanja i Gael Kliši.

Braga je u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisala škotski Seltik i špansku Sevilju, a u poslednjoj prvenstvenoj utakmici izgubila je od Porta.
"Svi protivnici u grupi su dobri i ti mečevi biće pravi ispiti za nas. Radujem se utakmici protiv Brage, to je ekipa koja odlično igra kontranapade", rekao je Venger.

“Imaju snažan brazilsk uticaj u timu, odlično su organizovani i fizički veoma jaki. Brga je tim koji igra sa brzom tranzicijom iz odbrane u napad. Ono što me je impresioniralo je da su prošle sezone u ligi bili ispred Porta, a u kvalifikacijama za Lš eliminisali Sevilju”, zaključio je trener Arsenala.

Braga u svoj prvi meč u Ligi šampiona ulazi posle poraza u derbiju od Porta 3:2. Iako autsajder, Braga je sjajno odigrala kao gost u nedelju. Slično se verovatno može očekivati i na “Emirejtsu”, a brazilski napadač Mateus očekuje iznenađenje.

“Arsenal je favorit u ovom meču i u grupi, ali mi možemo prirediti veliko iznenađenje”.

Trener Domingos Pasiensija će šansu protiv “tobdžija” tražiti u kontranapadima.

“Ključ na ovom meču za nas jeste da damo maksimum i iskoristimo svaku šansu koju dobijemo u kontranapadu. Znamo kako da pronađemo slabosti u igri protivnika i iskoristimo ih”.

Braga je u kvalifikacijama napravila veliko iznenađenje eliminisavši Sevilju sa 5:3 u dva meča.

“Sevilja nam je ostavila dosta prostora za napad kada su kretali ka našem golu, kada smo uzimali loptu u tim situacijama mogli smo da se brzo transformišemo iz odbrane u napad”.

Bragini igrači pre svega žele da se dokažu protiv velikih ekipa, rezultat je u drugom planu.

“Naši mladi igrači su sada porasli i žele da ispitaju svoje mogućnosti protiv velikih timova i velikih igrača. Malo je prilika kada možete igrati protiv timova kakvi su Real Madrid ili Mančester junajted, ali san Brage nije osvajanje Lige šampiona, mi samo želimo da igramodobro i budemo pošteni prema sebi”.

Utakmica u Londonu igra se od 20.45, a u drugom meču Grupe H u isto vreme u Donjecku sastaju se Šahtjor i Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve