Nova vest
Fudbal

Subota, 11.09.2010.

13:10

FS RS istupa iz N/FS BiH?

FS Republike Srpske najavio je da će zbog napada na srpskog člana predsedništva N/FS BiH Bogdana Čeka istupiti iz zajedničke fudbalske organizacije.

Izvor: B92, 24sata.info

Autor:B92, 24sata.info

Default images

FS RS najavio je povlačenje za 12. septembar, kada će o svemu obavestiti FIFA i UEFA.

"Huligani su čekali mene i to nije bio nikakav napad na N/FS BiH, nego na mene lično. Što se tiče daljih koraka, moj budući put biće onaj kojim će da ide i Republika Srpska", rekao je Čeko koji se još oporavlja u Luksemburgu.

Loši odnosi između dva saveza kulminirali su napadom "BH fanatikosa" na Čeka u Luksemburgu i naknadno postavljanje transparenta "Ko Čeka dočeka" na stadionu "Koševo", na utakmici BiH - Francuska.

Takođe, ni selektor BiH, niti bilo ko od reprezentativaca BiH nijednom rečju nije osudio napad navijača na člana Predsedništva FS BiH Bogdana Čeka.

Prema izvoru iz FS RS, istupanje iz zajedničkog saveza je “gotova stvar” i da je pitanje samo kako to tehnički sprovesti. Takođe, navodi se da u savezu postoji struja koja nije za istupanje iz N/FS BiH, jer smatra da će to “proizvesti nesagledive posledice na koje niko više neće moći da utiče”.

Deo ljudi u savezu želi da zadrži postojeće stanje, ali protv njih nisu oni koji žele da prekinu cirkus i istupe iz N/FS BiH, već bošnjački deo N/FS BiH, većina reprezentativca i selektor, ali i bošnjački navijači, političari i mediji, koji na sve načine pokušavaju da dovedu do promena u N/FS BiH. Cilj je da bude izabran jedan predsednik, umesto Predsedništva. Oni pokušavaju da u fudbalu realizuju ono što Bošnjaci žele da se desi i u državi BiH, a to je dominacija i nametanje rešenja", navodi se.

"Činjenica je da je sve i jedan konstruktivan predlog, kompromis i dogovor krenuo upravo od nas, iz FS RS. Uskoro će biti održan i sastanak delegacije N/FS BiH i delegacije UEFA, koju će predvoditi Mišel Platini, na kome će svi ovi problemi čelnicima UEFA biti predočeni iz prve ruke", kaže isti izvor.

Na sastanku sa predsednikom UEFA Mišelom Platinijem, koji će biti održan u ponedeljak u Atini, učestvovaće i predstavnici FS RS, delegacija Fudbalskog saveza BiH i Bogdan Čeko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve