Nova vest
Fudbal

Subota, 11.09.2010.

10:50

Murinjo za Aragonesa

Aktuelni trener madridskog Reala Žose Murinjo smatra da bi Španac Luis Aragones bio dobar izbor za novog selektora fudbalske reprezentacije Portugalije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dosadašnjem selektoru Portugalaca Karlosu Keirošu nacionalna federacija te zemlje (FPF) u četvrtak je uručila otkaz i sada je u toku potraga za novim stručnjakom koji će Portugaliju predvoditi u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Murinjo smatra da bi 72-godišnji Aragones, koji je Španiju doveo do titule evropskog prvaka 2008, bio odlično rešenje, ali uz jednu ogradu:

"Aragones je vrlo iskusan trener i on bi bio odlično rešenje za novog selektora. Međutim, moram da priznam da je moje uverenje da bi svaku reprezentaciju trebalo da vodi selektor iz te zemlje", naglasio je Murinjo.

Portugalija je, inače, veoma slabo startovala u kvalifikacijama za Euro 2012. U prvoj utakmici, na svom terenu, igrala je nerešeno (4:4) protiv Kipra, da bi na gostovanju u Norveškoj bila poražena sa 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve