Nova vest
Fudbal

Petak, 10.09.2010.

16:12

Zvezda i Obilić potpisali sporazum

Fudbalski klub Crvena zvezda i Fudbalski klub Obilić potpisali su ugovor o poslovno - tehničkoj saradnji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ugovorom koji su potpisali generalni sekretar Crvene zvezde Andrija Kleut i predsednica FK Obilić Svetlana Ražnatović podrazumeva se da će Omladinska škola Zvezde ubuduće moći da koristi resurse FK Obilić za treninge i odigravanje utakmica.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo da FK Crvena zvezda nastavlja sa realizacijom plana i programa koji je zacrtan u maju 2009. godine kada smo izabrani od strane Skupštine, a taj segment se zove Omladinska škola FK Crvena zvezda. Uradili smo dosta, od sedam selekcija četiri su bili prvaci države i u ovom trenutku većina njih se nalazi na čelu tabele u svojim kategorijama i ono što ova uprava želi da omogući temelju ovog kluba jeste infrastruktura i uslovi za rad i razvoj. Jedan od načina na koji smo želeli da im skratimo vremenski rok, da im omogućimo dobre uslove za rad jeste potpisivanje sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa FK Obilić koji će nam omogućiti da koristimo jedan od najlepših stadiona u Beogradu a to je stadion na Vračaru. FK Crvena zvezda je ove godine potpisao ugovor o generalnom sponzorstvu sa kompanijom Gazpromnjeft, koja deo sredstava ulaže u fond za razvoj Omladinske škole. To su sredstva koja su na nivou ozbiljnih evropskih klubova, a ovo je samo dodatni motiv da temelj kluba bude nešto što će koristiti sve generacije koje budu dolazile. Zahvaljujem se na jednom vrlo dobrom poslovnom projektu koji će biti realizovan u sledećih 5 godina, a jedan od prvih segmenata biće da u toku sledeće godine napravimo fudbalsku akademiju Crvene zvezde i Obilića koja će biti na stadionu na Vračaru," rekao je Andrija Kleut, generalni sekretar Crvene zvezde.

Svetlana Ražnatović je takodje izrazila zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora i istakla da je on ulaganje u budućnost dece koja vole fudbal.

"Mislim da smo realizovali sjajnu ideju i apsolutno mi je drago što mogu da učestvujem u jednom ovakvom programu. Mislim da treba svu tu mladu decu lobirati na pravi način, uvlačiti u sport jer to je nešto što je najzdravije za sve njih, i mislim da će to Zvezda naravno sa nama i postići. Jako mi je drago što sam deo svega ovoga," rekla je Svetlana Ražnatović.

Kleut je rekao i da će se, "s obzirom da i jedan i drugi klub imaju veliki omladinski pogon", u funkciji ostati i tereni koji se sada koriste pored stadiona Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve