Zvezda preuzima Obilićev stadion

Fudbalski klub Crvena zvezda preuzima upravljanje nad stadionom Obilića, piše ‘Politika'.

Izvor: B92, Politika Srbija
Podeli

Takođe, klub iz Ljutice Bogdana preuzeće i sve prateće objekte stadiona na Vračaru.

Nakon pregovora sa upravom Obilića, koji su trajali nekoliko meseci, postignut je dogovor da stadion Obilića ubuduće bude omladinski kamp Crvene zvezde. U njemu će svakodnevno trenirati više od 200 Zvezdine dece. Na istom mestu naredne godine planira se osnivanje fudbalske akademije.

Zvezdin sportski direktor Ivan Adžić јe podsetio da јe sadašnja uprava pre nešto više od godinu dana zatekla omladinsku školu u tužnom stanju.

“I po tome se videlo koliko јe Zvezda bila uništena. Škola јe krenula uzlaznom putanjom od trenutka kada јu јe u decembru preuzeo Ratko Dostanić. Bili smo prvaci države u četiri od sedam uzrasnih kategoriјa, a nedavno su naši omladinci kao gosti deklasirali Partizan. Ove godine smo prvom timu priključili talentovane dečake – golmana Dmitrovića, štopera Spaјića, beka Stoјkovića i vezistu Miјailovića. Svetla budućnost kluba јe i 18-godišnji Marko Vešović, naјperspektivniјi crnogorski fudbaler. Proteklikh godina su iz Zvezde odlazila deca poput Đuričića, Milovanovića, Ćosića ili Savića, koјi igraјu po belom svetu, a sada potpisuјemo profesionalne ugovore i s 15-godišnjacima.

Fond koјi smo osnovali s „Gaspromnjeftom” omogućiće da mnoga naša talentovana deca ovde uspeјu. Rusi su nam obezbedili budžet na naјvišem evropskom nivou. Omladinska škola postaјe naјbolji deo kluba, a i saradnja s filiјalom Sopotom јe pun pogodak. Nedavno smo potpisali ugovor s vodećim ruskim klubom Zenitom o saradnji, turnirima za omladince, razmeni dece... Sličan sporazum se pripema i s nekim nemačkim klubovima, pre svega sa Šalkeom, kome јe „Gasprom” takođe glavni sponzor. Priprema se i јedna velika liga mladih timova u koјoј će učestvovati više zemalja, a Crvena zvezda јe među stožerima. Sve će to da nam pomogne da omladinska škola bude ponos kluba", rekao јe Adžić.

Fudbal

Vilotić: "Hvala svima!"

Fudbaler Crvene zvezde Milan Vilotić uspešno se oporavlja od prošlonedeljne operacije u Bolonji gde mu je odstranjeno tumoroidno tkivo sa desne lopatice.

Fudbal petak 10.09. 13:38 Komentara: 28

Kaka u decembru na terenu

Fudbaler Reala, Kaka uspešno se oporavlja od operacije kolena i očekuje se da u decembru ponovo istrči na teren, potvrdili su predstavnici španskog kluba.

Fudbal petak 10.09. 12:52 Komentara: 4