Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.09.2010.

11:13

Koroman: "Ne treba nam Kleo"

"Za Srbiju treba da igraju Srbi," rekao je Ognjen Koroman, fudbaler Crvene zvezde za Večernje novosti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Kleo je kvalitetan igrač i odličan momak, ali cela situacija oko mogućeg igranja za Srbiju napravljena je više marketinški kako bi se iskoristila situacija i rezultati Partizana. Srbija ima dosta kvalitetnih špiceva, trebalo bi da se oslanja na svoje talente a ne da popunjava mesta sa recimo Brazilcem. Klea zaista cenim i ako bude zaigrao za Srbiju prvi ću mu poželeti sreću i on to zna," tvrdi Koroman.

"S druge strane, ne želeći da umanjim neke vrednosti i profesinalnosti stranaca, jednu dimenziju ima kad Srbin nosi dres 'orlova' a sasvim drugu kad ga obuče stranac. Mi naš dres nosimo u srcu i zato verujem da za Srbiju treba da igraju Srbi i oni koji ovu zemlju doživljavaju kao svoju. Ne bih samo voleo da me druge nacionalnosti u zemlji zbog ovih reči smatraju nacionalistom, jer to nisam."

Ognjen Koroman kaže da nije nezadovoljan što je poslednji meč Crvene zvezde počeo sa klupe.

"Pre meča sa Inđijom bio sam bolestan, nisam ispio lekove do kraja pa mi se stanje još i pogoršalo. Ušao sam i protiv Jagodine s klupe jer nisam bio 100 odsto spreman i dao sam u tom momentu koliko sam mogao. Sedenje na klupi nema veze sa statusom, već trenutkom, a svi smo mi u Zvezdi na istom zadatku. Ja imam snage, želje i nadam se kvaliteta da pomognem Zvezdi da ostvari svoje ciljeve. Pauza mi je čak i dobrodošla da se maksimalno spremim," kaže Koroman za Večernje novosti.

Iskusni fudbaler priznaje da su uspesi Partizana stvorili još veči pritisak.

"Lagali bismo svi ako bismo rekli da ne gledamo kako Partizan igra i kakve rezultate postiže, pogotovo u Evropi. Ali, isto tako znamo kroz kakav je period Zvezda prošla i prolazi, šta se sve izdešavalo. Stavite na tas budžet Partizana i Zvezde? Nije isti, a nije ni za polemiku. Mi moramo da opravdamo renome kluba, dres koji nosimo i da osvojimo jedan trofej, valjalo bi titulu. Nisam od onih koji se raduju Partizanovom neuspehu već gledam da Zvezda i ja igramo što bolje i dođemo do cilja. Navijači očekuju rezultat što i jeste poenta. Ali nas gledaju i kroz prizmu meča sa Slovanom, koga bismo danas sigurno eliminisali. Do tog fijaska u Evropi imali smo zajedničke dve utakmice, sad smo uigraniji, funkcionišemo bolje i tvrdim da imamo kvalitet za titulu," tvrdi Koroman u razogovoru sa novinarom Večernjih novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

250 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve