Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.09.2010.

10:28

Argentinci "razbili" svetske prvake

Španija se nije baš proslavila u prijateljskoj utakmici protiv Argentine u Buenos Airesu pošto je izgubila sa 4:1.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

To je najveći broj golova koji je “Crvena furija” primila na jednoj utakmici u prethodnoj deceniji.

Lionel Mesi, Gonzalo Iguain i Karlos Teves su bili strelci u prvom poluvremenu, uz veliku pomoć nesigurnog golmana španske reprezentacije Pepea Reine. To je bio prvi poraz Španaca od jula meseca kada su se okitili titulom svetskog prvaka.

Reina se našao na golu umesto standardnog Ikera Kasiljasa i učestvovao je bukvalno u svakom pogotku Argentinaca. Mesi ga je lobovao u 10. minutu, Iguain je tri minuta kasnije postigao gol iz mrtvog ugla, dok je Teves bio strelac u 34. minutu kada se Reina okliznuo u pokušaju da šutne loptu.

Fernando Ljorente je bio strelac za Španiju u 84. minutu, a Sergio Aguero je postavio konačan rezultat u poslednjim trenucima duela.

“Argentina je bila razlog zbog čega Španiju večeras nismo videli u najboljem svetlu. Pobedili smo veliki tim, jer su se stvari na terenu odvijale onako kako smo mi želeli”, rekao je Serhio Batista, selektor koji je na klupi Argentinaca zamenio Dijega Maradonu.

Španija na jednoj utakmici nije primila četiri gola od prijateljskog duela koji su izgubili od Nemačke takođe sa 4:1 u avgustu 2000. godine.

“Nije me iznenadilo da je Argentina bila bolja od nas. Pogotovo u prvom poluvremenu. Mi smo izgubili ponos i ne tražim opravdanje da bi obezvredio odličnu igru “Gaučosa”, izjavio je Visente Del Boske trener Španije.

To je druga pobeda za Batistu, koji je preuzeo reprezentaciju od Maradone posle poraza od Nemačke na Svetskom šampionatu. Prošlog meseca Argentina je pobedila Irsku sa 1:0.

Španija je u ovaj duel ušla sa samo petoricom igrača iz finala Svetskog prvenstva protiv Holandije: Džerardom Pikeom, Andresom Inijestom, Serhiom Busketsom, Ćabijem Alonsom i Davidom Viljom. Ćavi Ernandes je u 57. minutu zamenio Seska Fabregasa.

Pred prepunim tribinama sa 55.000 gledalaca na Monumental stadionu River Plate, utakmica je odigrana po laganoj kiši. Španija je u Argentinu stigla posle ubedljive pobede nad Lihtenštajnom od 4:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve