Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.08.2010.

22:27

Brojni transferi poslednjeg dana

Poslednjeg dana prelaznog roka po pravilu su najviše trgovali premijerligaši, a sam Stouk Siti doveo je četiri fudbalera.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Vest Hem je uspeo da zadrži Skota Parkera i Karltona Kola, a Siti nije prodavao i pored „tehnološkog viška“ u rosteru.

Svakako najveći transfer poslednjeg dana je napravio Sanderlend koji je za 13 miliona kupio Asamou Gijana, a najzvučniji je prelazak Robinja u Milan.

Rival Partizana u Ligi šampiona, dovela je poslednja dva dana prelaznog roka dva pojačanja, Uga Vijanu i Kuštodia Kastra.

Legenda Juventusa David Trezege preselio se u Španiju, u Erkules, zajedno sa igračem Reala Rojstonom Drenteom. Liverpul je pojačao levi bok odbrane dovođenjem Pola Končeskog iz Fulama, Šalke je pojačao napad sa Klas-Jan Huntelarom i Hoseom Huradom.

Bosanskohercegovački reprezentativac Zvjezdan Misimović postao je višak u Volfsburgu, pa će od ove sezone organizovati igru Galatasaraja. Turski velikan doveo je i Emiliana Insuu iz Liverpula na pozajmicu, a njegov najveći rival Fenerbahče učvrstio odbranu Jozefom Jobom.

Birmingem je takođe osvežio tim dovođenjem Aleksandera Hleb, Maria Jirineka i Žana Besažura. Tim je, pak, napustio Markus Bent koji je pozajmljen Vulverhemptonu. Mančester junajted je pozajmio talentovanog Toma Kleverlija u Vigan, a društvo će mu praviti Franko Di Santo iz Čelsija. Eidjur Gudjonsen pozajmljen je od Monaka Stouku, kao i Dermejn Penant od Saragose. Arsenal je defanzivca Armana Traorea pozajmio Juventusu, a "crno-bele" je napustio dugogodišnji vezni igrač Mauro Kamoranezi koji je prešao u Štutgart.

Rasing Stantander napad je pojačao Šveđaninom Markusom Rozenbergom koji je na pozajmici iz Verdera, a naš Danijel Ljuboja potpisao je ugovor sa Nicom. Golman Spartaka iz Moskve Stipe Pletikosa narednih godinu dana igraće na pozajmici u londonskom Totenhemu. Nova akvizicija Olimpika iz Liona je Senegalac Papa Dijakate.

Jedan od najboljih španskih napadača u poslednjih desetak godina, Fernando Morijentes odlučio je da okonča karijeru.

Još se samo čeka potvrda transfera Rafaela Van der Varta iz Real Madrida u Totemhem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve