Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.08.2010.

17:38

Vijana i Kastro novi igrači Brage

Sporting Braga, rival Partizana u Ligi šampiona, dovela je poslednja dva dana prelaznog roka dva pojačanja, Uga Vijanu i Kuštodia Kastra.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Oba fudbalera igraju u veznom redu, a u Bragu su stigli u besplatnim transferima iz Valensije i Vitorije Gimaraeš.

Vijana je igrao za Bragu u sezoni 2009/2010 kao pozajmljen igrač Valensije, a "slepi miševi" su mu dozvolili da napusti klub bez odštete. Kastro je prethodnu sezonuz nastupao za Vitoriju sa kojom je raskinuo ugovor krajem prošlog meseca.

Oba fudbalera potpisala su trogodišnje ugovore sa Bragom. Vicešampion Portugala debitovaće u Ligi šampiona, a pored Partizana, rivali u grupi H biće joj Arsenal i Šahtjor. Do grupne faze došla je eliminisavši Seltik i Sevilju.

Ugo Vijana rođen je 15. januara 1983. godine, a profesionalnu karijeru počeo je u Sportingu iz Lisabona 2001. godine. Već sledeće prešao je u Njukasl za 12 miliona evra. Međutim, tokom tri sezone odigrao je samo 39 utakmica za "svrake" i postigao dva gola, pa je pozajmljen svom bivšem klubu. 2005. njegov ugovor otkupila je Valensija, ali ni u Primeri se nije proslavio jer ga je i Valensija poslala na pozajmicu u Osasunu i poslednju sezonu u Bragu. Odigrao je 25 utakmica za reprezentaciju Portugala.

Kuštodiu Migel Dias Kastro karijeru je takođe počeo u Sportingu 2001, a šest godina kasnije prešao je u Dinamo iz Moskve. Posle samo jedne sezone i osam odigranih utakmica za tim iz ruske prestonice, vratio se u Portugal i postao član Vitorije. Kastro je bio mladi reprezentativac Portugala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve