Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.08.2010.

16:49

Dobra atmosfera među 'orlovima'

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavila je u Kovilovu pripreme za prve dve kvalifikacione utakmice za prvenstvo Evrope protiv Farskih Ostrva i Slovenije.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Posle svih dešavanja na Svetskom prvenstvu i nakon njega, u tabor "belih orlova" vratila se prepoznatljiva, dobra atmosfera i svi reprezentativci sa dosta optimizma čekaju početak novog kvalifikacionog ciklusa.

Pomoćnik selektora našeg nacionalnog tima Rešad Kunovac veruje da će u ovom kvalifikacijama biti lakše nego u prethodnim za prvenstvo sveta.

"Mislim da će nam sada biti lakše, pogotovo zbog toga što počinjemo od Farskih Ostrva, ekipe koju dobro poznajemo iz prethodnih kvalifikacija. Njihov selektor nije mnogo menjao i imamo dobre informacije o načinu na koji igraju", rekao je Kunovac.

Prema njegovim rečima, fudbaleri rade izvanredno, a jedini problem je što se razboleo Zoran Tošić, koji u moskovskom CSKA igra u odličnoj formi.

"Kako stvari sada stoje, do poslednjeg trenutka nećemo znato da li će se on sutra naći u avionu za Torshavn", rekao je Kunovac.

Novi prvotimac Liverpula Milan Jovanović takođe veruje da imamo veoma dobre šanse da ponovimo uspeh iz kvalifikacija za prvenstvo sveta.

"Mislim da možemo da ponovimo uspeh iz prethodnih kvalifikacija. Stigli smo iz različitih klubova, na početku smo sezone i nismo svi u pođednako dobroj formi, ali imamo dobru atmosferu i to je veoma važno. Znamo da nema lakih protivnika, ali ako ponovimo igre iz kvalikacija za Mondijal nećemo imati problema", rekao je Jovanović.

Novi član Juventusa Miloš Krasić je u ime svih igrača i članova stručnog štaba pružio podršku bolesnom prvotimcu Crvene zvezde Milanu Vilotiću, a potom istakao da treba biti oprezan na startu kvalifikacija.

"Atmosfera u reprezentaciji je kao i pred svetsko prvenstvo. Dobro smo radili i imamo pravo na optimizam, ali moramo da budemo oprezni na startu. Protivnik nije za potcenjivanje i sigurno je da ćemo maksimalno ozbiljno ući u taj susret", rekao je Krasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve