Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.08.2010.

14:33

Partizan predstavio Boju i Kamaru

Pretposlednjeg dana prelaznog roka Partizan je angažovao dvojicu internacionalaca, zadnjeg veznog Mohameda 'Meda' Kamaru i napadača Pjera Boju.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Kamara je rodom iz Sijera Leonea, ima finsko državljanstvo a u Partizan je došao iz prvaka te zemlje, HJK Helsinkija. Poslednji klub Pjera Boje, koji se vraća u Partizan posle tri godine, bio je francuski prvoligaš Grenobl.

Mohamed Kamara – Medo rođen je 16. novembra 1987. godine, visok je 174cm, težak 69kg, a sa prvakom Srbije potpisao je trogodišnji ugovor.

Kamara je reprezentativac Sijera Leonea, a za HJK je na 85 utakmica od 2007. godine postigao 12 golova. Pre toga je nastupao za Kups i Kalon iz svoje zemlje. Tokom građanskog rata u njegovoj rodnoj zemlji početkom devedesetih ostao je bez roditelja, pa mu je fudbal na neki način spasao život.

Sa sedam godina počeo je da igra za školu u rodnom gradu Bou, u kojoj je radio njegov stariji brat Kemoh. Sa 12 godina došao je u prvi klub, Sijera Rendžers koji je učestvovao na turnirima za mlade igrače u zemlji.

Prvi veliki korak u njegovoj karijeri bio je prelazak u Kalon 2002. godine. Bio je standardni reprezentativac U17 reprezentacije Sijera Leonea sa kojim je igrao finale Afričkog šampionata 2003. Iste godine igrao je i na U17 Svetskom prvenstvu u Finskoj.

Posle turnira pobegao je iz reprezentacije sa nekoliko saigrača i zatražio azil koji im je odobren. Međutim, FIFA im nije dozvolila da se bave fudbalom.

Tek kada je napunio 18 godina FIFA mu je dozvolila da se licencira pa je Kamara potpisao ugovor sa Kupsom, pre početka sezone 2006. godine. U međuvremenu je trenirao sa ekipom JIPPO. Na kraju sezone Kups je ispao iz lige, a Kamara prešao u prestonicu Helsinki u HJK.

Postao je ljubimac navijača aktuelnog prvaka Finske a oproštaj u ponedeljak uveče bio je pun emocija.

Pjer Boja rođen je 16. januara 1984. godine, visok je 182cm, težak 69kg a ugovor sa Partizanom potpisao je na godinu i po dana.

Boja je već bio u Partizanu od novembra 2003. godine do jula 2007, kada je prešao u bukureštanski Rapid. Proteklu sezonu igrao je za francuski Grenobl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve