Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.08.2010.

18:55

Partizan siguran na Karaburmi

Šampion Srbije Partizan pobedio je OFK Beograd sa 2:0 (2:0) u derbiju trećeg kola Jelen Superlige koji je odigran na "Omladinskom stadionu".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Iako je poslednjih dana Liga šampiona bila u prvom planu kod igrača iz Humske, "crno-beli" nisu dozvolili da ih to omete pa su sigurnom igrom lako savladali gradskog rivala.

Prvi gol za tim Aleksandra Stanojevića postigao je Ilica Iliev u desetom minutu posle sjajne asistencije Saše Ilića, a na kraju poluvremena bio je i asistent Nemanji Tomiću. U nastavku meča nije bilo golova.

Početak meča obeležila je podrška igrača oba tima fudbaleru Crvene zvezde Milanu Vilotiću. Fudbaleri su na teren "Omladinskog stadiona" izašli u majicama sa natpisom "Svi smo uz tebe", sa brojem 15 i njegovim prezimenom na leđima.

Krenuo je OFK ofanzivno na svom terenu, više je u prvih desetak minuta lopta bila na Partizanovoj polovini, ali su, ipak, "crno-beli" prvi stigli do gola i obradovali svoje brojne navijače.

Ilić bio uz levu aut liniju i sjajno gurnuo lopru Ilievu u kazneni prostor iza leđa odbrane rivala, a iskusni napadač iz prve šutirao po zemlji i poslao loptu u dalji ugao gola Šaranova.

Posle pola sata igre bez uzbuđenja Partizan je preko svog najboljeg strelaca ove sezone, brazilca Klea, ali je sjajni napadač posle centaršuta Tomića sa desne strane glavom tukao pravo u Šaranova.

Ipak, u samoj završnici poluvremena Partizan je poveo 2:0. Sjajanu saradnju Ilića i Ilieva iskoristio je novi reprezentativac "crno-belih" Nemanja Tomić koji je dobio loptu po sredini terena i izdržavši nasrtaj dva rivala gurnuo loptu ispod Šaranova u gol.

Početak drugug poluvremena obeležio je Miloš Bogunović koji je imao dve sjajne prilike ali je obe upropastio. Na samom početku drugog dela bio je sam ispred golmana OFK Beograda posle šuta Krstajića, ali nije uspeo da savlada Šaranova sa svega tri metra. Nekoliko minuta posle toga ponovo je bio u sjajnoj prilici ali je ovaj put šutirao daleko od gola.

Kraj meča na Karaburmi obeležili su navijači Partizana koji su konstantno pesmama bodrili prvog golmana tima Radišu Ilića.

OFK Beograd: Šaranov - Petrović, Rodić, Kecojević, Nikolić - Trivunović, Marković, Radivojević, Žeravica - Krstić, Injac

Partizan: R. Ilić - Stevanović, Jovanović, Krstajić, Lazevski - Petrović, S. Ilić (od 80. Babović), Tomić, Davidov (od 70. Smiljanić) – Iliev (od 55. Bogunović), Kleo

Partizan posle tri kola Jelen Superlige ima šest bodova ali i utakmicu manje. 'Crno-beli' će zaostali meč druge runde sa Hajdukom iz Kule igrati 3. septembra na svom stadionu.

Trener Stanojević neće moći da računa na reprezentativce Srbije Radosava Petrovića, Nemanju Tomića i Marka Jovanovića, novajliju Stefana Savića, reprezentativca Crne Gore i člana mlade selekcije Makedonije Aleksandra Lazevskog.

Očekuje se da na toj utakmici debituju Mohamed Medo Kamara koji bi u utorak trebalo da doputuje u Beograd, kao i Vladimir Stojković, čije je predstavljanje zakazano za ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve