Novosti: Partizan dovodi Mutua!?

Rumunski reprezentativac Adrijan Mutu mogao bi da bude novo pojačanje Partizana, prenele su "Večernje novosti".

AKIzvor: B92, Večernje novosti Srbija
Podeli

Mutu je suspendovan u Italiji zbog dopinga, a zvaničnu utakmicu nije odigrao šest meseci.

Međutim, "Novosti" navode da bi Mutu već u ponedeljak mogao da postane novi član Partizana i pojača tim pred Ligu šampiona, ukoliko se sve dogovori sa klubom.

Iako vest zvuči neverovatno, u pozadini je odlična saradnja koju Partizan ima sa Fiorentinom. “Ljubičasti” do kraja oktobra ne mogu da računaju na Mutua, pa bi i njima i njemu bilo korisno da narednih šest meseci (ili godinu dana) bude negde gde će igrati standardno i imati jake utakmice, a plasman "crno-belih" u Ligu šampiona pružatu mogućnost.

U poslednje dve godine u Fiorentinu su prešla dva najtalentovanija fudbalera Partizana, Stevan Jovetić i Adem Ljajić, a pre njih, "crno-beli" dres je ljubičastim zamenio Nikola Gulan.

Ukoliko zaista dođe u Beograd, Mutu bi bio treće pojačanje "crno-belih" u svega nekoliko dana. Partizan je već dogovorio transfer defanzivca Stefana Savića i BSK-a, a u ponedeljak će biti predstavljen i novi golman Vladimir Stojković koji je u subotu doputovao u Beograd.

Što se tiče Mutua, on nije jedino ime koje se spominje. Poslednjih dana mnogi mediji su kao potencijalna pojačanja u napadu "crno-belih" navodili Ernana Krespa, Hulia Kruza, Fonlantena, Fernanda Morijentesa, a jedini siguran trenutno je Pjer Boja. On će doći kao slobodan igrač jer je raskinuo ugovor sa Grenoblom, a i ranije je izrazio želju da se vrati u Humsku 1.

Uprava Partizana najavila je jednu "bombu" među transferima ovoga leta, a pošto su dolaskom Stojkovića, Savića i Kamare popunjena mesta u te tri linije tima, ostaje da dođe još samo napadač. Da li će biti Mutu ili neko drugi znaćemo do 1. septembra.