Nova vest
Fudbal

Subota, 28.08.2010.

16:40

Aršavin doneo pobedu Arsenalu

Fudbaleri Arsenala savladali su na gostovanju Blekburn sa 2:1 (1:1) u trećem kolu Premijer lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Gostujuća ekipa povela je u 20. minutu pogotkom Tia Volkota, posle kontranapada, a izjednačio je Mame Biram Dijuf samo šest minuta kasnije.

Pobedu 'tobdžijama', drugu u sezoni, doneo je ruski internacionalac Andrej Aršavin u 52. minutu.

Arsenal je iskoristio svoj kvalitet da zabeleži pobedu na neprijatnom gostovanju Blekburnu na "Ivud parku". Međutim, prokletstvo povreda nastavlja da prati tim Arsena Vengera jer je već u prvom poluvremenu teren morao da napusti Robin Van Persi.

Venger je protiv Blekburna izveo startnu postavu koja je demolirala Blekpul u prošlom kolu. konačno su potpuno spremni bili i Fabregas i Van Persi, a Aleks Song je zauzeo mesto zadnjeg veznog igrača umesto mladog Džeka Vilšira koji je šansu dobio u nastavku. U poslednju liniju vratio se i Loren Košelni posle meča suspenzije.

Veliki premijerligaški timovi mučili su se prošle sezone na "Ivudu", ali su Roversi u ovaj meč ušli znatno slabije dopustivši Arsenalu gol šansu već u petom minutu. Abu Dijabi dobio je loptu na ivici kaznenog posle loše intervencije kod kornera, ali se njegov šut odbio i spasio gol domaćina.

Međutim, samo nekoliko minuta kasnije Blekburn je vratio svoj stil igre pa je Fabregas morao da spašava Almuniju posle udarca Rajana Nelsena glavom.

Sve do 20. minuta lopta se uglavnom kretala između dva kaznena, a onda je Tio Volkot doneo prednost "tobdžijama".

Posle brze kontre koju su otvorili Aršavin i Van Persi, lopta je stigla do Volkota u kazneni prostor. Mladi Englez je iz prve šutirao i postigao lep gol poslavši loptu u dalji desni ugao gola domaćina.

Primljeni gol nije mnogo poremetio tim Sema Alerdajsa, pa se samo šest minuta kasnije vratio u egal golom Mame Biram Dijufa.

Defanzivac Samba je sjajno proigrao El Hađi Dijufa po levoj strani, Senegalac je nadjačao Košelnija i dodao loptu napadaču Mančester junajteda koji je pozajmljen Blekburnu, a ovaj je lagano ubacio u mrežu.

Samo minut kasnije Van Persi je zbog povreda ustupio mesto Maruanu Šamaku. Arsenal je nastavio da pritiska rivala, uglavno mpo desnoj strani preko Volkota koji je očigledno u velikoj formi.

Ipak, Blekburn se nije branio u nastavku, pa je je Dijuf u finišu poluvremena ponovo zapretio, ali je Kliši intervenisao.

Međutim, odbrana Roversa nije bila na nivou pa je u 52. minutu Arsenal ponovo poveo, ovaj put i konačno. Bakari Sanja je brzo bropio desnu stranu i uputio dobar centaršut u kazneni prostor. Fabregas je primio loptu i odmah šutirao, ali je izblokiran. Ipak, lopta se odbila do Aršavina na levu stranu, a Rus je poslao dijagonalno u gol za pobedu londonske ekipe. Ovo je bila prva gol šansa u kojoj se našao Aršavin.

Blekburn je pokušao da ponovo izjednači, ali su njegovi napadači bili nevidljivi. Ofanziva Roversa ostavila je dosta prostora Volkotu koji je lako izlazio na kraj sa Živeom, ali je Robinson ipak bio siguran na golu.

Do kraja su Dejvid Dan i Hađi Dijuf su do kraja meča pokušali da savladaju Almuniju, ali nisu uspeli da obraduju svoje navijače.

Arsenal sada ima sedam bodova iz tri meča, lider je Čelsi sa sve tri pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve